Gjenopplev åttitallet med denne pikselhøyttaleren

Vi snublet i ett av IFA-messens sprøeste høyttalerkonsept.

Berlin / Tek.no: Savner du åttitallet? Savner du Tetris og pikselgrafikken i Super Mario? Da har høyttalerprodusenten Divoom et par dingser du kanskje vil sette pris på. De lager nemlig høyttalere med en mengde små LED-lys på forsiden, slik at enkle bilder og pikselgrafikk kan vises, samtidig som høyttalerne formidler lyd.

Hundre LED-lys som skifter

Selskapet tok med seg to ulike varianter til IFA-messen her i Berlin. Den ene er en Bluetooth-variant som koster rundt 5-6 hundrelapper i Norge. Denne høyttaleren har vært i salg en liten stund, og bærer navnet Aurabox. Ved siden av å være en spesiell høyttaler gjør den også tjeneste som vekkerklokke med innebygget FM-radio.

Appen du bruker til å kontrollere Divoom-produktene.

Akkurat denne delen av høyttaleren får betraktelig mindre verdi for oss nordmenn når de største kanalene forsvinner fra FM-båndet til neste år. Lokalradioene forblir i noen år til, men det meste av det største flyttes altså over til DAB.

Klokken har hundre LED-lys som kan skifte mellom ulike farger på forsiden, og hele greia styres av en app på telefonen. Der kan du tegne mønster du selv ønsker å ha på høyttaleren, eller velge hvilke som skal vises og hvordan det skal veksles mellom dem.

Det var imidlertid så mye støy rundt Divooms bås at vi ikke fikk hørt høyttalerne i aksjon. Akkurat hvor god lyden er må vi komme tilbake til senere, men som produkt er dette i aller høyeste grad spesielle greier. Det er svært sjelden vi støter på denne typen utforming.

Nettverkshøyttaler med smarthjemserver

En ny Wi-Fi-høyttaler som også skal kunne automatisere stua di.

Årets nyhet fra produsenten er imidlertid en nettverkshøyttaler med Wi-Fi, og noe høyere tetthet mellom «pikslene». Denne varianten blir vesentlig dyrere, men har også mye mer funksjonalitet.

Nettverkshøyttaleren har en innebygget smarthjemserver, og skal dermed kunne styre en del ting i hjemmet ditt. Det kan virke som om alt skal kunne automatisere hus og hjem nå for tiden, men vi klarte ikke helt å få ut av Divoom hva automatiseringen handler om. Selskapet har heller ikke fungerende nettsider nå under IFA. Vi mistenker at det kan handle om styring av brytere i 433 MHz-båndet, som brukes til fjernstyrte kontakter og slike ting.

Selve høyttalerdelen er på baksiden, og ser ikke fullt så spektakulær ut.

Igjen er utgangspunktet at du kobler til den med mobilen for å velge hva slags grafikk som skal vises. Flere av animasjonene som tikket forbi på den vesle høyttaleren vakte sterke Super Mario-assosiasjoner, og det ville egentlig ikke overrasket så veldig om den spretne rørleggeren kom løpende over skjermen for så å forsvinne ned i et grønt rør.

Prisen på høyttaleren er imidlertid forholdsvis stiv. De ansatte i Divooms område snakket om at den skulle koste rundt 200 dollar, eller rundt 1650 kroner før norske avgifter. Det er vesentlig friskere enn det Aurabox koster. I Norge ligger den altså på fra 500 kroner, mens den har en veiledende pris på 69 dollar i utlandet.

Unik design

Divoom hadde en mengde høyttalere utstilt, med mange forskjellige design. Akkurat denne karen er nok litt ekstra glad i Skrillex.

Vi har testet en mengde høyttalere de siste årene. Mange av dem har virkelig god lyd, og slett ikke alle er dyre. Men uavhengig av hvordan Divooms varianter låter, er det i hvert fall noe av den spenstigste designen vi noen gang har sett på denne typen enheter.

Vi kommer forhåpentligvis tilbake med mer på disse høyttalerne etter hvert.

Ville du hatt en Tetris-spillende høyttaler på nattbordet? Og har du sett andre varianter som likner? Tips oss og andre lesere i kommentarfeltet under saken.

Vil du se alt det spennende vi har skrevet om fra IFA-messen i Berlin så langt? Ta en titt på temasiden vår »

Les også
Samsung slipper mobiltilbehør med ekstra spenstig design
Les også
Celluon PicoPro: – En iPad og en liten kloss ga meg en av årets største filmopplevelser
Les også
Henry Audio DAC: Denne kan heve lydkvaliteten fra PC-en mange hakk
Les også
Sphero BB-8: Dyrt, men morsomt leketøy
annonse