Til hovedinnhold

Dette er månedens bilde for desember

2013s siste månedsvinner er av det luftige slaget.

Thorstein Korsvold

For en tid tilbake relanserte vi dagens bilde, og lovet samtidig at vi skulle velge ett for hver måned som ble kåret til månedens bilde. Vinneren av denne kåringen får et gavekort på 1000 kr på Japan Photo XXL. Bildet vil også være med i vurderingen om å bli årets bilde her på Akam.

Nå har juryen kikket nærmere på alle dagsvinnerne fra desember, diskutert for og i mot og så kåret en vinner:

Månedens bilde i desember er "Ballonger over Bagan" av tkorsvold!

Vinnerbildet kan du se i toppen av artikkelen, og i bildekarusellen i bunn av artikkelen kan du se bildene som nesten nådde opp.

Juryens uttalelse: Landskapet med templer akkurat passe tilslørt av tåke, gir i kombinasjon med de to varmluftsballongene som svever avgårde nesten et surrealistisk inntrykk.

Merk: Fordi bildet er i et annet format enn toppbildeformatet vårt, har vi måttet gjøre et utsnitt for å få bildet til å passe artikkelformatet vårt. Se derfor også gjerne hele bildet her.

Fotoreise i Myanmar

Thorstein Korsvold.Foto: Privat

Tkorsvold, eller Thorstein Korsvold som han heter, forteller Akam at bildet ble tatt under en fotoreise til Myanmar:

«Min rundreise varte i tre og en halv uke, og selv om jeg har reist mye før, var Myanmar et absolutt høydepunkt. Noe av det mest spesielle er hvordan landet og menneskene fremstår etter mer enn fem tiår i stor isolasjon. Det meste av infrastruktur mangler, det finnes ikke noe godt veinett, og i lange perioder var vi helt uten telefon og internett. Mange steder mangler også elementære ting som strøm og rent drikkevann. Fattigdommen er stor, likevel tas turister (som ofte blir gjenstand for stor nysgjerrighet) imot på en veldig vennlig måte.»

«Et av reisemålene jeg på forhånd hadde sett meg ut var tempelbyen Bagan. Ved Irrawaddy-elver ligger det cirka 3000 templer, de fleste opp mot 1000 år gamle. Området (som er cirka 50 kvadratkilometer stort) var et av de viktigste kulturelle og religiøse sentrene i landet fram til 1200-tallet. Da invaderte mongolene, og templene har mer eller mindre bare stått som de ble forlatt den gangen.»

«Bildet jeg sendte inn til dere ble tatt fra varmluftsballong tidlig en morgen, rett etter soloppgang. Det var en fantastisk tur, og lyset, disen og templene lagde vakre motiver - nesten uansett hvor jeg pekte kamera.»

Hele lista

Hvert jurymedlem har gitt tre poeng til sitt favorittbilde, to poeng til andreplassen, og ett poeng til tredjeplassen. Når vi da teller opp ser listen over poenggitte bilder slik ut:

Se alle bildene som ble dagens bilde i desember

Flere leserbilder

En av de beste måtene å lære fotografi på, er å se på bilder andre har tatt, og lese deres egne og andres kommentarer og betraktninger rundt dem. Her er noen forslag til hvor du kan gå for å finne mer av dette her på Akam:

  • Bildekritikk - I bildekritikken kan du legge inn bilder og kommentere andres. Dagens bilde velges herfra.
  • Dagens bilde - Her finner du tidligere bilder som har blitt kårets til dagens bilde.
  • Månedstrådene - Hver måned får sin egen forumtråd hvor du og andre lesere kan legge ut bilder og vise dem frem til resten av forumet.
  • Månedsgjennomgangene - Redaksjonen plukker bilder fra månedstrådene og kommenterer dem i artikler som du finner samlet her.

Har du noen bilder du er stolt av? Del med oss og vinn en forstørrelse av det!

annonse