Til hovedinnhold

Ny iPhone får norsk 4G

Nå får også iPhone-eiere høyst sannsynlig skikkelig 4G-dekning.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Selv om både Apple og mobiloperatørene markedsfører iPhone 5 som en 4G-mobil, har telefonen betydelig dårligere 4G-dekning enn de fleste andre 4G-mobiler på markedet. Årsaken er at iPhone 5 støtter 4G (LTE) kun på 1 800 MHz, mens 4G-nettet i Norge er best utbygd på 2 600 MHz.

Les også: NetCom og iPhone 5? Glem 4G i byen

Nå ser det ut til at også iPhone-eiere endelig vil få skikkelig 4G-dekning i Norge.

iPhone 5S. Foto: Apple

– Best 4G-støtte

Da Apples Phil Schiller presenterte deres nye iPhone 5S- og 5C-modeller tirsdag kveld, hevdet han nemlig at telefonene ville støtte flere LTE-bånd enn noen annen telefon i verden.

Etter å ha sjekket de tekniske spesifikasjonene til de nye iPhone-modellene, og oversikten over hvilke frekvensbånd de ulike modellene støtter, tyder alt på at iPhone 5S og iPhone 5C faktisk vil støtte 4G på både 1 800 og 2 600 MHz, i tillegg til 800 MHz-båndet som antagelig vil bli åpnet en gang rundt årsskiftet.

– Vi må avvente til vi får bekreftelse fra Apple, men vi tolker det dit at vi får denne brede frekvensstøtten, opplyser informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no.

Heller ikke NetCom har klart å få noen bekreftelse fra Apple.

Charlotte Erikstad i NetCom.Foto: NetCom.

– Såvidt vi forstår fra informasjonen Apple offentliggjorde i går, så støtter de nye iPhone-modellene frekvensbåndene som brukes til 4G i Norge, inkludert 800-frekvensen. Men vi har foreløpig ikke fått dette bekreftet fra Apple, sier kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i NetCom.

Dårlig 4G-dekning i byene

Telenor er de eneste som har kunnet tilby iPhone 5-eiere 4G-dekning i de store byene – mens NetCom stort sett bare har 1800 MHz og iPhone 5-dekning i mer grisgrendte strøk der de trenger økt rekkevidde på signalene. 2600 MHz er det desidert mest utbredte frekvensområdet. Når 800 MHz åpner, vil dekningen utenfor de store byene bli enda bedre – men du må ha en telefon som støtter det.

Vi har bedt Apple om å få bekreftet at 4G virkelig vil fungere i Norge, men de har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Les også: Denne 4G-ruteren støtter de høyeste hastighetene

Vårt søsternettsted Amobil.no har en gjennomgang av nyhetene på iPhone 5S »

annonse