Til hovedinnhold

Liten reisekamerat får søker

Panasonic Lumix TZ60 går nye veier .

Panasonic / Shutterstock

Panasonic har lansert et nytt kompaktkamera, Panasonic Lumix TZ60. Kameraet posisjoneres som det nye flaggskipet i selskapets TZ-familie. 18 megapiksler, 30x optisk zoom og liten fysisk størrelse karakteriserer dette kameraet.

Dette er en allrounder som tigger om å få bli med på tur.

Småvokst

Kameraet er, ifølge produsenten, «verdens tynneste kompaktkamera med Live View og 30X zoom». Det stemmer også at det ikke er så omfangsrikt, med målene 111 x 64 x 34mm er dette definitivt et lite kamera, bare litt større enn for eksempel Canon Powershot S120.

Med seks ganger mer optisk zoom enn Canons 5x, er det likevel ingen ting å si på størrelsen til Panasonics nyvinning.

Kameraet har også flere likhetstrekk med Canons lilleputtkamera. For første gang tilbyr Panasonic nå et kamera i TZ-familien som lager bilder i råformat.

Dette kameraet har også en kontrollring rundt objektivet som brukes til å styre eksponering og zoom. Den kan gi rask tilgang til de mest brukte funksjonene, som blenderåpning, lukkertid, fokus, filtre og sceneinnstillinger.

Les også: Test av Panasonic Lumix LF1

30x optisk zoom

Med full zoom får kameraet en skikkelig snute.

Kameraet har en skjerm på 3 tommer og 920 000 piksler. I tillegg har kameraet en elektronisk søker, og denne har en oppløsning på 200 000 bildepunkter. Panasonic Lumix TZ60 har innebygd Wi-Fi, NFC og GPS, slik at det ikke skal være noe problem å bruke kameraet sosialt. Inni kameraet finner vi altså en 1/2,3-tommers bildebrikke på 18 megapikser. Den har en maks lysstyrke på ISO 3200 som kan utvides til ISO 6400. Objektivet er lagd av Leica, og har en brennvidde tilsvarende 24-720mm fullformat.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Ute etter nytt kamerautstyr? Slik gjør du det beste kjøpet»

annonse