Til hovedinnhold

Samsung lanserer ny, vanntett tøffing

Android 4.1-mobilen Galaxy Xcover 2 tåler både vann og tøff behandling.

Samsung
Samsung Galaxy Xcover 2.Foto: Samsung

Samsung har lansert en ny og oppgradert utgave av tøffingmobilen Galaxy Xcover. Den nye Galaxy Xcover 2-modellen har fått en litt større skjerm, 4 tommer mot 3,65 på den forrige modellen. Oppløsningen på skjermen er også økt fra 320 x 480 punkter til 480 x 800.

I tillegg er prosessoren nå en 1 GHz tokjerneprosessor, mot en énkjerneprosessor på 800 MHz i den forrige modellen. Dermed er dette fortsatt ikke en spesielt kraftig mobiltelefon i forhold til toppmodellene, men havner prisen på rundt det samme som forgjengeren – rundt 1300-1400 kroner – er det omtrent der du kan forvente at ytelsen ligger.

Vanntett ned til 1 meter

Galaxy Xcover 2 er IP67-sertifisert, som betyr at den er fullstendig beskyttet mot inntrengning av vann og støv. Vanntette deksler og pakninger sørger for at telefonen tåler å senkes 1 meter ned i vann og bli liggende der i opptil 30 minutter.

Ifølge Samsung kan du nå ta bilder under vann, takket være en dedikert kameraknapp.

Kameraet er på fem megapiksler, og med Best Shot-funksjonen tar kameraet en rekke bilder på rad og anbefaler deg beste.

Android 4.1

Den nye telefonen leveres med Android 4.1 Jelly Bean, antagelig med Samsungs eget TouchWiz-grensesnitt på toppen. Med Motion UI vil telefonen kunne reagere på bevegelser, som for eksempel at du kan riste på telefonen eller snu telefonen med skjermen ned for å skru av ringelyden.

S Voice-funksjonen lar deg kontrollere telefonen med stemmen, og telefonen har også Smart Stay-funksjonen kjent fra Galaxy S III, som gjør at skjermen ikke slukker når du ser på mobiltelefonen.

Samsung skriver i en pressemelding at treningsappen Cardio Trainer Pro vil følge med telefonen, dermed ser det ut til at de kommer til å markedsføre telefonen også mot de som ønsker en vanntett telefon for trening.

Vi har fått bekreftet fra Samsung Norge at telefonen kommer hit til landet, og at det vil komme en pressemelding om lanseringen den 29. januar.

Les også sniktitten på Panasonics to nye vanntette Toughbook-nettbrett og sniktitt på Sonys nye vanntette toppmodell, Xperia Z.

Lik oss på Facebook du også.

annonse