Tek.no

Nyhet

Topp 3 drikke-apper til helgen

En til øl, en til vin og en til noe litt sterkere.

Shutterstock
7 Feb 2014 18:00

Vi sitter med en følelse av at stadig flere nordmenn er interessert i å nyte gode drikkevarer med måte, i stedet for å gå på den beryktede "fylla". Tar vi feil?

Uansett, med mindre du ikke er gammel nok til å drikke alkohol, eller er totalt avholds, er det tre mobilapper vi synes du bør sjekke ut nå før helgen:

En for å velge den perfekte vinen til det perfekte måltid, en du kan skåle med vennene dine de gangene dere ikke får anledning til å møtes, og den siste: En nykommer for whisky-drikkere.

Vin: Vivino

Vivino.

Denne appen er nok velkjent for de aller fleste vindrikkere. Med Vivino kan du søke opp eller ta bilde av en vinetikett, og deretter få frem mer informasjon om vinen, pris og ikke minst brukervurderinger fra andre brukere. Ellers kan du blant annet lagre dine egne favoritter og legge til notater.

Appen passer for vinkjennere, og samtidig de som klarer seg helt fint med 90-kroners viner kjøpt på svenskegrensen. Dette gjør Vivino til en flott vin-app for allmenheten.

Last ned: Android (Pro)/ iOS /

Øl: Untapped

Untapped.

Med Untapped kan du skåle med kompisene dine på tvers av landegrenser, fylkesgrenser, kommunegrenser – eller, det finnes faktisk ingen grenser for når og hvor du kan sende avgårde en virtuell skål. Appen fungerer til dels slik som Vivino for vin, men her er det mye større fokus på det sosiale. Du tar bilder av ølen du drikker, gir karakter, og eventuelt skriver en kort vurdering. Deretter vanker det både skål og vennligsinnede ukvemsord fra venner og kollegaer. Dessuten kan du tjene "bagdes" (merker) for en del ting, som å drikke en øl fra et nytt bryggeri, så dette fungerer altså litt som et øl-spill også.

Untapped passer ypperlig for 18-29-åringer, men samtidig får den oss over 30 til å føle oss unge igjen. Videre er Untapped en gylden anledning til å skryte av alle de merkelige ølene du finner overalt. "APA eller IPA? I don't give a Stout!!"

Last ned: Android / iOS / Windows Phone

Whisky: Distiller

Distiller.

Før vi går løs på denne, merk at Distiller kun er tilgjengelig til iOS for øyeblikket. Har du en iPhone og er glad i whisky, kan den imidlertid være verdt å laste ned. Her handler det først og fremst om å vurdere og rangere whiskeyene du har smakt, og ikke minst oppdage nye typer whisky som du kanskje får lyst til å prøve.

Distiller ble lansert denne uken, og vi har ikke fått testet appen skikkelig. Designen ser imidleritid bra ut, og det er mye informasjon om de forskjellige whisky-typene. Og den er – i likhet med de to andre – gratis.

Last ned: iOS

Se video: En drone som kan levere en 10-pack med øl

annonse

Les også