Til hovedinnhold

Se de hemmelige Facebook-meldingene dine

Det er ikke alle Messenger-meldinger Facebook gir deg beskjed om.

Mer og mer av kommunikasjonen vår skjer over sosiale medier, både på privaten og med kollegaer på arbeidsplassen. Denne praten går gjerne på bekostning av mer tradisjonelle tjenester, som e-post. Det burde ikke være noe problem, men kan du være sikker på at meldinger du sender via Facebook eller deres Messenger-app ender opp i innboksen til mottakeren?

Svaret på det er faktisk nei.

For e-post har det i mange år vært et stort problem at nettopp hvem som helst i hele verden har kunnet sende deg meldinger. Uten spam-filtre ville de fleste av oss druknet i lite relevante forespørsler, og dermed også gått glipp av de viktige henvendelsene. Facebook har, for å slippe det samme problemet, også lagt inn et slags spam-filter. Men, akkurat som noen viktige e-poster av og til havner i spam-mappen ved en feil, bommer også Facebook fra tid til annen på hvilke folk du faktisk vil høre fra og ikke.

Dermed sendes Messenger-meldingene du skulle ha mottatt rett i spam-mappen, og du får ikke noe varsel for å ha mottatt dem.

Sjekk om du har fått meldinger du ikke har sett

Heldigvis kan du selv sjekke om du har gått glipp av viktige meldinger. Det er litt kronglete, spesielt fra Messenger-appen, men her viser vi deg hvordan du finner Messengers egen spam-mappe, som er kalt «Filtrerte forespørsler».

Fremgangsmåten er den samme fra både iOS og Android-enheter, men skjermbildene viser Messenger for iOS.

  • Åpne Messenger og trykk på «Innstillinger», deretter på «Personer» --> «Meldingsforespørsler» --> «Se filtrerte forespørsler».
  • Nå ser du alle meldingene Facebook antok at du ikke ville ha noen interesse av å bli plaget med.

Slik finner du gjemte meldinger fra nettleseren:

Fra nettleseren er det lett å finne meldingene som har havnet i filtrert-mappen:

  • Trykk på snakkeboblene øverst til høyre
  • Velg «Meldingsforespørsler», og deretter «Se filtrerte forespørsler»

Får du nå øye på noen meldinger du skulle ønske du hadde sett tidligere?

Meldinger fra Facebook-venner vil alltid dukke opp rett i innboksen din. Er Facebook imidlertid i tvil på om du kjenner personen, da kan det være at meldingene deres havner i Filtrert-mappen din.

Eksempler på slike tilfeller kan være om en bekjent du ikke har på Facebook, eller en gruppe du fulgte tidligere, forsøker å kontakte deg. Også meldinger fra ukjente personer, som for eksempel vil ha kontakt med deg fordi de har funnet lommeboken din på gata, kan havne her.

Kjendis-kollega Niklas Plikk fant blant annet en viktig melding i sin Filtrert-mappe, hvor en venns venn fortalte at han var blitt gjenkjent i tv-ruta forleden kveld.

For undertegnedes vedkommende var det derimot svært lite spennende å finne i filtrert-mappen, der den kun bød på gjensyn med eldgamle meldinger fra nå slettede arrangement, grupper, eller fansider jeg selv har valgt å ikke følge lenger.

Enten du er kjendis eller en Regular Joe, kan du jo benytte anledningen til å sjekke filtrert-mappen din for interessante meldinger, men ikke få for store forhåpninger til innholdet.

Ikke alt er moro på Facebook:
Denne appen lot deg finne ut hvem som hadde slettet deg som venn »

annonse