Til hovedinnhold

Nå får Xperia Z3, Z3 Compact og Z2 helt ny Android

Sony har startet utrullingen av Android 6.0.1 Marshmallow til sine tidligere toppmodeller.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/Google/montasje

«Android 6.0.1 Marshmallow, hvor blir du av?», var vårt litt oppgitte spørsmål til alle Android-produsentene der ute i en artikkel for ikke så alt for lenge siden. Android-versjoner er gjerne sent ute med å lande hos forbrukere, men spesielt utrullingen Android 6.0 Marshmallow har nærmest vært en skandale. Kun ytterst få telefoner selges så langt her til lands med operativsystemet, selv over et halvt år etter lansering.

Xperia Z2 (nederst) og Xperia Z3 (øverst) får begge Android 6.0.1 Marshmallow snart.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Nå melder imidlertid GSMArena om at det endelig kan være duket for at Sony ruller ut oppdateringen til sine tidligere toppmodeller. Modellene det er snakk om er Xperia Z2, Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact, og de hopper rett på versjon 6.0.1 Marshmallow.

De vanntette verstingmobilene har solgt godt her i landet, så det er mange nordmenn som vil få glede av dette. Utrullingen skjer i skrivende stund i USA, Russland, Ukraina, Midtøsten, Nord-Afrika og (muligens) Latin-Amerika. Deretter skal resten av verden følge tett på, kanskje med bare få dagers mellomrom.

Sony Xperia Z3 Compact får også Marshmallow.
Kurt Lekanger, Tek.no

Mange godbiter i vente

Ikke overraskende er det ingen i redaksjonen som har fått noen oppdatering på sine Sony-modeller enda, men vi skal være årvåkne og varsle så snart det skjer.

Frem til da kan vi jo mimre om hva som faktisk loves av godbiter i Googles nye operativsystem. I motsetning til i mange andre versjoner av Android følger det nemlig med mange godbiter på funksjonssiden med Marshmallow – ikke bare visuelle endringer og ytelsesforbedringer. Her er en kjapp oversikt:

Bevis: her er det tydelig at det er en Xperia med Android 6.0.1 ombord.
Skjermdump/GSMArena
  • Muligheter til å sette tillatelser selv, eksempelvis for apper som kanskje ikke behøver tilgang på telefonboken din for å virke.
  • Telefonen lærer seg når du bruker den aktivt, og når den ligger i ro. Dermed sparer den strøm og slapper av samtidig som eieren lader opp.
  • Oppgraderingen kan gi massivt forbedret ytelse i noen sammenhenger. Eksempelvis oppnår HTCs One M9 en dobling i ytelsestesten AnTuTu etter oppgraderingen.
  • En funksjon som lar kontaktene dine «insistere» på å komme gjennom, selv om telefonen er satt til å ikke forstyrre. Ringer de to ganger på under 15 minutter varsler telefonen.
  • Mulighet til å kombinere innebygget lagringsplass med minnekort, slik at du slipper å passe på to forskjellige siloer for apper og medieinnhold.

For øvrig vil Marshmallow rent visuelt ligne svært mye på den allerede eksisterende Android 5.0 Lollipop, så om du er bevandret der vil du garantert finne deg til rette i det nye operativsystemet.

Vi kontaktet Sony Norge for å høre når oppdateringen ville lande her til lands. Markedsansvarlig i Sony Norge, Frank Otterbeck, sier at oppdateringen er på vei, men at det kan ta mer enn bare et par dager:

– Vi ruller ut oppdateringer de kommende ukene. Dette gjøres puljevis pr modell og region, sier Otterbeck.

Sony har lagt Z-serien død, og lansert X-serien:
Dette er Sonys nye toppmodeller »

(Kilde: GSMArena)

annonse