Tek.no

Nyhet

Knocki kan festes på alt fra et bord til en vegg, og gjenkjenner bank og klapp

Kickstarter-suksessen lar deg styre alt fra musikken i stua til lyset i taket.

Kickstarter
19 Mai 2016 12:30

Det jobbes intenst med å gjøre den stadig mer avanserte smarthjem-teknologien enklest mulig å bruke, gjerne gjennom å frigjøre folk fra konvensjonelle kontrollmetoder. Nå finnes det et bejublet, nytt Kickstarter-konsept som gjør alle overflater i huset «berøringssensitive».

«Knocki» er navnet på en liten, rund og trådløs sak som kan festes til enhver hard overflate for å forvandle den til det utviklerne kaller en «fjernkontroll» for smarte enheter.

Fanger opp vibrasjoner

Enheten fungerer ved å benytte en ikke-akustisk sensor til å fange opp subtile vibrasjoner fra overflaten for så å konvertere disse til kommandoer. De tekniske findetaljene er ikke helt klare, da disse ennå er i ferd med å bli patentert.

Med Knocki kan du bruke veggen, bordet eller andre overflater til å kontrollere en lang rekke smarte enheter.
Kickstarter

Produktet er utstyrt med diverse «intelligent» teknologi som gjør at det kan filtrere bort både vilkårlige vibrasjoner, av typen som for eksempel oppstår når man spiser middag ved bordet, og vibrasjoner som stammer fra lyder i omgivelsene.

Med andre ord er det kun vibrasjoner som følger forhåndsdefinerte mønstre som fanges opp, for eksempel et bestemt antall svake bank i rask rekkefølge. Man kan også kombinere mønstre, tilsynelatende omtrent som med «morsekoder».

Skal ha bred støtte

Brukerne kan selv programmere kommandoene, og ifølge utviklerne skal Knocki kunne lagre opptil 10 forskjellige kommandoer. Enheten skal støtte tredjeparts programvare og maskinvare, og hittil er støtte for blant annet smartlysene Philips Hue og smartenhetene til Nest på plass. Tjenester som Facebook, Gmail og Spotify skal også fungere med produktet.

Knocki har i skrivende stund samlet inn 227 000 dollar av et mål på bare 35 000 dollar med 44 dager igjen, noe som nok kvalifiserer til en knallsuksess. Den endelige prisen vil ligge på 129 dollar, og salget skal starte i desember. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Her et annet ferskt Kickstarter-prosjekt: Denne skal gjøre lommelykten på mobilen din mye bedre »

Les også
Denne lille dingsen skal gjøre lommelykten på mobilen din mye kraftigere
Les også
Denne tilsynelatende dumme sykkelcomputeren er kjempesmart
Les også
Disse ørepluggene med mikrofon fanger opp stemmen din selv i ekstremt bråk
annonse