Nyhet

BitTorrent vil gjøre strømming bedre ved hjelp av P2P-teknologi

«BitTorrent Live» er nå et faktum.

Vi meldte om BitTorrents strømmeplattform «Live» allerede i 2013, men dette var kun en betaversjon. Nå melder selskapet på bloggen sin at BitTorrent Live er offisielt lansert og klart til dyst for forbrukerne.

BitTorrent Live er altså en ny protokoll for sanntidsstrømming av video som er basert på selskapets allerede velkjente «peer-to-peer»-teknologi.

Lav forsinkelse og stor kapasitet

Det innebærer med andre ord at hver person som strømmer innhold samtidig også vil dele innhold med andre. Ifølge BitTorrent vil løsningen føre til at videostrømmen holder seg stabil og sterk, samt at teknologien også er like «skalérbar» som tradisjonelle TV-sendinger.

Det vil si at man skal kunne levere innhold til store publikum uten behov for kostbare CDN-nettverk (content delivery network).

Selskapet bedyrer også at teknologien gir vesentlig lavere forsinkelse enn HTTP Live Streaming-teknologien (HLS), som er den vanligste løsningen for sanntidsstrømming i dag. BitTorrent Live skal være i stand til å holde forsinkelsen på under 10 sekunder.

- Laber utvikling

BitTorrent skriver i blogginnlegget at det har skjedd mye utvikling innen strømming av innhold som allerede er tatt opp, men at fremskrittene har vært mangefulle innen sanntidsstrømming, noe de altså nå håper å rette på.

BitTorrent Live vil komme i form av en applikasjon til Apple TV, iOS, Android og Mac, og skal i utgangspunktet gi tilgang på flere ulike gratisprogrammer. Mye mer ligger imidlertid visstnok i planene. For mer informasjon om når tjenesten blir tilgjengelig og hvordan den fungerer kan du registrere deg via hjemmesiden.

The Pirate Bay er også et kjent navn innen torrentteknologien: Nå skal hoveddomenet tas over av myndighetene »

(Via Engadget)

Les også
Game of Thrones er tilbake, og piratene går mann av huse for å laste serien ned ulovlig
Les også
Disse seriene kan du snart se i HDR på Netflix
Les også
Nå strømmer Netflix i HDR
annonse