Til hovedinnhold

Ny teknologi lar mobiler «lade seg selv» – kan gi mye bedre batteritid

Den nye løsningen omdanner mobilens ubrukte radiosignaler til strøm.

COLOURBOX12856352

Etter hvert som mobiler blir stadig mer avanserte og energikrevende er batteritid blitt et stort fokus for både produsenter og forbrukere. Det jobbes hele tiden med nye løsninger på dette området, og nå har det dukket opp et nytt og spennende konsept.

Nettstedet Engadget har fanget opp en teknologi utviklet av et selskapet som heter Radient Micro Tech som innebærer å «resirkulere» radiobølger fra mobiler for å omdanne dem til strøm.

Fanger opp signalene som kastes bort

Løsningen er ikke beskrevet i detalj på selskapets hjemmesider, men det dreier seg om en patentert teknologi for å fange opp radiosignalene som mobiltelefonene «sløser» bort mens de er i bruk.

Illustrasjonsbilde fra produsentens hjemmeside.
Radient Micro Tech

Disse skal fanges inne ved hjelp av en egen antenne og konverteres til energi som altså skal kunne gi mobilene vesentlig lengre batteritid. På denne måten kan mobilene med andre ord sies å «lade seg selv». Teknologien skal visstnok også kunne brukes som en trådløs ladeløsning, som utvikleren mener vil være overlegen andre trådløse ladeteknologier.

Radient skal ha laget en fungerende prototype av løsningen og planlegger å lisensiere teknologien til mobilprodusenter, og eventuelt andre som er interesserte i å bruke den.

Ingen demonstrasjoner

Som Engadget peker på finnes det imidlertid ennå ingen demonstrasjoner av teknologien, og enn så lenge er det nok smart å bevare en sunn skepsis til hvor gangbar den nye løsningen faktisk er, i alle fall inntil vi faktisk har sett den i aksjon.

Å bruke radiobølger til å lade mobiler er for øvrig en løsning vi allerede har sett i andre prototype-teknologier. I fjor meldte vi for eksempel om et konsept som innebærer å bruke spesiallagde antenner til å lade mobiler trådløst over relativt lange avstander.

Microsoft har også syslet med nye ladeteknologier: De vil lade mobilene med lysstråler »

annonse