Til hovedinnhold

Snart kan Skype oversette tale i sanntid

Gjør muntlige språkbarrierer til en saga blott.

Microsoft/YouTube

Microsofts populære program Skype har allerede gjort visuell og talebasert kommunikasjon på tvers av landegrenser svært enkelt og intuitivt, men nå får programmet en ny, snedig funksjon som gjør det enda mer anvendelig.

Som blant andre Extremetech melder har Microsoft nemlig nå dratt sløret av Skype Translator, en teknologi som gjør det mulig å oversette tale i sanntid. Dermed skulle det altså bli enklere å utvide sin internasjonale vennekrets uten lammende språkbarrierer.

Teknologien ble demonstrert under Code-konferansen i California nylig, hvor visesjefen i Microsofts Skype-avdeling, Gurdeep Pall, hadde en samtale med en venn fra Tyskland. Begge snakket sitt eget språk, og programmet oversatte dialogen relativt knirkefritt.

Windows 8-versjon kommer i år

Som med de fleste andre oversettelsesprogrammer, for eksempel Google Translate, oppstår det imidlertid litt hikke her og der, og det er tydelig at teknologien ennå er et stykke fra perfekt.

Ifølge Microsofts egen introduksjonsvideo har det å få datamaskiner til å forstå menneskelig tale vært et langvarig og vanskelig problem innen datateknologien. Forskningen skal ha pågått i rundt ti år, men det er først i nyere tid at det store teknologiske gjennombruddet har funnet sted.

Det er uvisst akkurat når den ferdige funksjonen eventuelt skal bygges inn i Skype, men Microsoft sier at en betaversjon av Skype for Windows 8 med oversettelsesfunksjonen vil bli tilgjengelig innen utgangen av dette året. Demonstrasjonsvideoen ser du under.

Det kan være Microsoft har flere planer for Skype: Selskapet jobber visstnok med hologramfunksjon til programmet »

Mer om
annonse