Til hovedinnhold

Samsung har solgt 10 millioner av Galaxy Note 3

Note-suksessen fortsetter for Samsung.

Espen Irwing Swang, Amobil.no
I forbindelse med den nye milepælen har Samsung laget en fin skrytegrafikk, som viser hvilke av deres modeller som har solgt i ti millioner eksemplarer så langt.Foto: Samsung

Det Samsung tar i blir stort sett til gull om dagen. Selskapet rapporterer nå at siste generasjon Galaxy Note har solgt hele ti millioner eksemplarer siden den kom i salg. Telefonen har vært i salg i noe over to måneder.

Salgstallene skal være dobbelt så høye som for forgjengeren i samme periode. Note 2 brukte hele ni måneder på å nå de samme tallene som Note 3 nå altså har nådd på to. I løpet av den første måneden alene solgte siste Galaxy Note-modell fem millioner eksemplarer.

Usikkerhet rundt S4-suksessen

Det har vært noe forvirring rundt den andre toppmodellen fra selskapet. Flere medier rapporterte om at Samsung internt skal ha vært skuffet over salget, men Samsung gikk siden ut for å avkrefte denne påstanden.

Galaxy S4 skal ha solgt ti millioner eksemplarer bare på den første måneden alene, og per oktober i år skal salget ha vært vært oppe i hele 40 millioner eksemplarer av mobilen.

Like fullt har Samsung varslet lavere forventninger til neste års mobilsalg. I utgangspunktet lå forventningene på 360 millioner solgte telefoner, men disse er nå redusert til 330 millioner enheter.

Les også: Samsung Galaxy Note 3 selger så det griner

Skrur ned forventningene for Galaxy S5

Også forventningene til den kommende oppfølgeren til Galaxy S4 er skrudd ned. Såvidt vi kan skjønne er det slett ikke snakk om at Samsung ser mørkt på fremtiden, men de venter ikke en like stor salgsøkning for Galaxy S5, som hver av de to foregående modellene har gitt.

Der det er ventet at Galaxy S5 kan komme med metallchassis, en svært kraftig egenprodusert Exynos-brikke, med 64-bits arkitektur, og 4 gigabyte RAM. Men Samsung hevder de vil fokusere aller mest på billige telefoner, og telefoner i mellomsegmentet, til neste år.

Når 2013 skal oppsummeres regner selskapet med å ha solgt 300 millioner telefoner. Til tross for at forventningene er nedjustert noe, venter selskapet altså fortsatt en salgsøkning på rundt ti prosent til neste år. Et hyggelig tall for hvilken som helst mobilprodusent, bortsett fra Samsung, som har kunnet vise til betydelig større økninger, år for år, siden Galaxy-serien tok av.

Les også proffguiden til Galaxy S4

(Kilder: androidauthority.com, talkandroid.com, phonearena.com)

annonse