Til hovedinnhold

Hacket superkjendisenes iCloud-kontoer

Hundrevis av nakenbilder spredd på nettet.

Shutterstock
Niklas Plikk

Det er ikke lett å være 100 prosent sikker på nettet, og spesielt ikke hvis du er i en utsatt posisjon som Hollywood-stjerner er. Denne helgen ble hundrevis av private nakenbilder av en rekke kjendiser lekket på nettforumet 4Chan.

Ifølge Mashable og The Verge skal det gjelde blant annet store stjerner som Hunger Games-stjernen Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst og Rihanna.

Hacket iCloud-kontoer

Mashable tok en skjermdump av innlegget på 4Chan. .Foto: Skjermdump/4Chan/Mashable

Selv om ingen av kjendisene selv har sagt hvordan bildene kan ha havnet på nettet, sier en anonym 4Chan-bruker at bildene ble tatt fra kjendisenes iCloud-kontoer. Dette er Apples nettskytjeneste, som lar brukeren synkronisere bilder, filer og data på tvers av Apple-enheter.

Tjenesten har mottatt mye kritikk tidligere, og førte blant annet til at en journalist fikk hele livet sitt fjernslettet.

Totalt skal det være snakk om 101 kjendiser hackeren hevder å ha bilder og video av. Daily Mail skriver også at hackeren angivelig har en to minutter lang sex-video av Jennifer Lawerence, som han vil ha betalt for å dele.

Svarer på Twitter

Responsen har ikke latt seg vente på. Noen av de rammede har gått ut på Twitter for å kommentere saken, som Mary Elizabeth Winstead, én av hovedpersonene i filmen Scott Pilgrim vs. The World:

sitat"To those of you looking at photos I took with my husband years ago in the privacy of our home, hope you feel great about yourselves.— Mary E. Winstead (@M_E_Winstead) 31. august 2014"

Skuespilleren Victoria Justice hevder bildene som har blitt lekket av henne er falske:

sitat"These so called nudes of me are FAKE people. Let me nip this in the bud right now. *pun intended*— Victoria Justice (@VictoriaJustice) 31. august 2014"

En talsperson for Jennifer Lawrence sa til Buzzfeed at hendelsen var «et avskyelig brudd på personvernet».

Streng straff

Mashable skriver at drøssevis av Twitter-kontoer som har delt bildene har blitt slettet, og at skulle personene bak innbruddet bli fanget, kan de vente seg flere år i fengsel.

I en lignende hendelse i 2012 ble en mann dømt til 10 år i fengsel etter å ha hacket seg inn på e-post-kontoene til blant annet Mila Kunis Og Scarlett Johansson.

(Kilder: Mashable, The Verge)

annonse