Til hovedinnhold
NyhetBidragsyterne flykter fra Wikipedia

Wikipedia-redigering blir enklere

Bidragsyterne flykter, nå fristes de med nye tiltak.

Wikipedia har hatt en eksplosiv vekst i løpet av de siste årene, men nå viser det seg at bidragsyterne flykter fra det nettbaserte leksikonet, sier Wikipedia-gründer Jimmi Wales, til nyhetsbyrået The Associated Press.

En av grunnene til at bidragsytere forlater skuta kan være at Wikipedia er nå blitt såpass godt etablert, og det er mindre behov for nye artikler.

Tiltak for å beholde skribenter

Det er uansett nå bestemt at redigeringsprosessen skal forenkles, og enkelte bidragsytere vil også få positive tilbakemeldinger for å inspirere andre til å fortsette redigering.

Videre er det planen å oppfordre lærere til å tildele Wikipedia-redigering for studenter, spesielt i land som India, Brasil, Canada, Tyskland og Storbritannia.

– Det er ingen krise, men jeg mener disse tiltakene er viktige for å beholde frivillige bidragsytere, sier Wales.

Verdens femte største nettsted

Wikipedia har per i dag over 15 million registrerte brukere, og 1000 administratorer, ifølge Wikipedia:About. Med rundt 490 millioner unike besøkende gir det Wikipedia plass nummer 5 på listen over de mest besøkte nettsidene i verden, ifølge Googles Ad Planner.

Leksikonet hadde i mars 2011 rundt 90 000 aktive bidragsytere. Målet er å få tak i ytterligere 5 000 personer i løpet av de neste ti månedene.

(Kilder: Cnet, Boston.com)

annonse