Nyhet

iPhone 5 og iPad 3 kan være bekreftet

Programmerere fant referanser til iPad 3 og iPhone 5 i siste versjon av iOS.

Mandag 28. november ga Apple programvareutviklere tilgang til en ny betaversjon av iOS 5, den kommende oppdateringen til versjon 5.1.

Dette innebærer tilgang til programmeringskode slik at utviklere kan optimalisere sine programmer opp mot funksjonaliteter i i-dingsene.

Skjult i denne koden har nysgjerrige nå oppdaget referanser til det som ser ut som Apples neste produkter, "iPhone 5,1" og "iPad 3,3" samt "iPad 2,4", skriver det anerkjente magasinet Wired på sine nettsider.

I koden til betaversjonen av iOS 5-1-oppdateringen finnes det referanser til både iPhone 5 og iPad 3. Den foreløpig siste oppdateringen fra Apple er iOS 5.01.

Iphone 5,1 synes å være en direkte referanse til iPhone 5, og iPad 3,3 kan peke i retning av at den neste iPad kommer i tre utgaver, skriver nettsiden. Det spekuleres i om dette kan være dagens to, med Wi-Fi og 3G, samt en ny modell med 4G-teknologi. 4G vil gi mye raskere surfing på nett.

At referanser til kommende modeller allerede er å finne i programmeringskoden, kan være et tegn på at de nye modellene vil bli lansert i 2012, men dette blir bare spekulasjoner. Vi har imidlertid hørt det summe rundt en iPad 3 med kraftig forbedret skjermoppløsning.

Koden synes også å avduke at Apple er i gang med en oppdatering av Apple TV-boksen.

Større skjerm på iPhone 5?

Det bør ikke komme som noen overraskelse at Apple utvikler etterfølgere av iPod, iPad og iPhone, og ryktene rundt iPhone 5 har allerede begynt å svirre.

Tidligere i november hevdet nettsiden iLounge at de hadde opplysninger som tyder på at vi kan forvente designendringer i den neste telefonen.

En av de største forandringene skal være skjermen. Steve Jobs tviholdt på dagens 3,5 tommer store skjerm, og iLounge skriver at dette er det første som nå endres. Nettsiden hevder at skjermen vil være på fire tommer - i likhet med mange av androidkonkurrentene.

Ifølge nettsiden iLounge er det duket for designendringer i den neste telefonen fra Apple. Blant annet ryktes det om en en større, 4-tommers skjerm.

Også det øvrige designet på telefonen, skal være gjenstand for endringer.

- Vår mest troverdige kilde har talt, forvent endringer i designet, skriver nettsiden.

Det er nok å forvente at telefonen likevel blir lett å kjenne igjen, og endringene det foreløpig skal være snakk om, er den større skjermen, telefonen skal dessuten være tynnere, 8 millimeter lenger enn i dag og med deksel i metall, antagelig aluminium, slik som i Ipad og Ipad 2.

Videre skriver nettsiden at telefonen er i rute for avduking sommeren 2012.

Ifølge kilder nettsiden Business Insider har snakket med var iPhone 5 en realitet før iPhone 4S ble lansert, og skal ha blitt forkastet bare måneder før 4S ble annonsert.

Årsaken skal blant annet ha vært Jobs motstand mot å øke skjermstørrelsen, fordi det ville fragmenterte de forskjellige modellene, samt problemer med batterilevetiden på grunn av støtte for 4G-nettverk.

Endelig bedre batterilevetid?

Den nye iOS 5.1-oppdateringen fra Apple skal (igjen) fikse den dårlige batterilevetiden mange opplever på sine i-dingser etter iOS 5-lanseringen. Det var meningen av iOS 5.01-oppdatering skulle rette på problemene, men Apple klarte ikke å luke bort feilene.

Tvert i mot klager brukere på at det har blitt verre.

- Den nylige oppdateringen av iOS rettet på mange av batteriproblemene som enkelte kunder opplevde på iOS5-enhetene sine. Det gjenstår fortsatt noen problemer som vi undersøker, sa talskvinne for Apple, Trudy Muller.

Det er ikke klart når versjon 5.1 av iOS skal rulles ut.

Les også
iPhone kan få ny ladekontakt
Les også
– iPhone 5 kommer til sommeren
Les også
– iPhone 5 får helt nytt design
Les også
Altigen iFusion: Denne er rimelig meningsløs
Les også
Apple tapte i retten
Les også
«iPhone» er det mest populære søkeordet i verden
Les også
Se Samsung gjøre narr av Apple-fans
Les også
– Større iPhone, tynnere iPad i 2012
Les også
Fortsatt dårlig batteri på iPhone
Les også
– Apple skrotet iPhone 5
Les også
Nå kan iPhone og iPad oppgraderes
Les også
Apple iPhone 4S: iPhone 4S Henger med i tetsjiktet
annonse