Tek.no

Nyhet

Kodak vinner rettstvist med Apple

Vegard Ottervig
19 Mai 2011 04:00

Apples påstand om at Kodak har krenket patenter innen deres digitalkamerateknologi har blitt avvist av en dommer ved International Trade Commission (ITC).

Selv om hele dommen ikke vil bli offentliggjort før 19. september, kan Reuters rapportere at den administrative dommerens kjennelse har besluttet at Apples krav mot Kodak er ubegrunnet.

Dette lover muligens godt for Kodak i en annen rettssak hvor de møter både Apple og RIM, som skal bli avgjort 23. mai. Denne saken dreier seg om patenter på kameraer i smarttelefoner, men ITC har allerede gitt antydninger om at dette kravet også vil bli avfeid.

Potensiell pengebinge

Apple og RIM jobber hardt for å forbedre salgene av sine telefoner over hele verden, og en eventuell seier for Kodak vil i så fall bety at selskapene må punge ut enorme summer til kamerafirmaet som har blitt stadig mer avhengig av lisenser for inntjening av penger.

Kodak har over 1000 patenter og tjente rundt 630 millioner dollar – eller cirka 3,5 milliarder kroner – i 2010 på sine lisenser, ifølge Argus Research.

Hard konkurranse

Kodak har tidligere hatt juridiske konflikter med andre selskaper – og avgjorde blant annet saker med LG og Samsung utenfor rettsapparatet. I disse sakene ble de sør-koreanske selskapene beskyldt for å bruke kamerateknologi fra Kodak innen smarttelefoni på en ulovlig måte.

Bedrifter som hevder at deres patenter har blitt krenket saksøker ofte hverandre i tingrettene for å kunne kreve økonomisk erstatning, og for å kunne stenge det de mener er krenkende produkter ute fra markedet i USA.

Om de stadige patentkonfliktene mellom de større selskapene får en mer langsiktig løsning snart gjenstår å se.

(Kilde: Reuters, Techradar)

Les også
Gjør iPhonen din om til Super 8-kamera
Les også
Hva bruker man et blindt kamera til?
Les også
Ingen bruker kameraet på iPad 2
Les også
Photoshop + iPad = sant?
Les også
Kodak selger arvesølvet
Les også
Eventyret Kodachrome er over
annonse

Les også