Nyhet

Nå publiserer Facebook alt

Når Facebook ruller ut sin nye tidslinje-funksjon, kan alle se hva du har foretatt deg på nettverket.

Tjenesten er i praksis en ny profilside hvor alt du har skrevet og gjort på Facebook, blir synlig i en kronologisk tidslinje.


Alle Facebook-brukere får etter hvert tidslinje-profil, men allerede nå er det mulig å oppgradere profilen via denne lenken.

Brukere som bytter til tidslinja, får en uke til å se gjennom sin nye profil og slette tidligere publisert informasjon. Når du har takket ja, finnes det ingen vei tilbake, skriver Aftenposten.no.

Kritikerne mener tidslinje-funksjonen vil føre til økt snoking.

Les også: Slik blir din nye Facebook

– De snoketendensene man hadde i starten av Facebook-tiden vil nok ta seg opp igjen nå som du kan få en fullstendig oversikt over en person. Nå er det enkelt å gå inn på eksen sin og se hva han eller hun har gjort siden sist, sier leder Ole Morten Knudsen i personverntjenesten Slettmeg.no til BT.no.

Funksjonen gjør det samtidig enklere å skjule bilder, kommentarer og annet innhold.

På samme måte som du allerede kan begrense tilgangen til statusoppdateringer eller bilder, kan du begrense hvem som kan se alle elementer i tidslinjen. Hvert element har en drop-down-meny som du kan bruke til å filtrere hvem som har tilgang til å vise innlegget, skriver Itpro.no.

Les også: Bøtelagt for Facebook-sex

– Jeg ser ikke hvordan livet er mer «publisert» nå enn før. Jeg tror folk bare får litt panikk for det nye, men informasjonen er bare mer tilgjengelig, sier Facebook-brukeren Julie Asmussen til Adressa.no.

Utrullingen av timelinefunksjonen skjer gradvis. Det er ikke kjent når den blir fast inventar i alle Facebook-profiler.

Les også
Facebook-innstillingen du må sjekke
Les også
Nå begynner tvangsoppdateringen på Facebook
Les også
Irsk landsby endelig tillatt på Facebook
Les også
Nå kan du endre til nye Facebook
Les også
Slik blir Microsofts Facebook-utfordrer
Les også
Slik blir du klar for nye Facebook
annonse