Til hovedinnhold

Microsoft velger HTC fremfor Nokia

HTC 8 X blir selskapets nye signaturmodell.

HTC lanserte onsdag kveld sine første Windows 8-mobiltelefoner på en pressekonferanse i New York.

Under pressekonferansen kom Microsoft med en aldri så liten overraskelse. For mens selskapet har bedyret at de vil jobbe svært tett med Nokia, så er det HTC som får æren av å produsere selskapets referansemobiler.

Hva avgjørelsen betyr for Nokia skal være usagt, men det er ingen tvil om at dette er en fjær i hatten for HTC. HTC er da også det selskapet som har solgt aller flest Windows-mobiler opp gjennom historien. Microsoft har jobbet svært tett med Nokia det siste året, men velger altså å gi HTC "æren" av å fronte det nye OS-et Windows Phone 8.

Taktisk re-branding

I en kommentar fra Nokias markedssjef, Chris Weber, gjengitt på The Verge, heter det ganske diplomatisk at dette er en seier for Windows Phone 8 som økosystem. Weber sier ikke noe om at Microsoft har valgt å gjøre HTC 8X til flaggskipet som skal markedsføre Windows Phone i tiden som kommer.

Han kaller HTCs lansering en taktisk re-branding, og har tro på at Nokia vil vinne kunder på kamerateknologi, Nokia Music og kartløsninger.

HTC 8X er selskapets flaggskip i Windows Phone 8-familien, mens HTC 8S er en litt enklere spesifisert modell som sikter seg inn mot et bredere marked.

Vårt søsternettsted Amobil.no har mer informasjon om HTC 8X og HTC 8S.

annonse