Nyhet

Dette mener ekspertene om fremtiden til Bitcoin

Flere autoriteter uttalte seg nylig om den ustabile valutaen.

Siden den spede begynnelsen i 2009 har verdien på den digitale Bitcoin-valutaen svingt mye, og for øyeblikket har kursen nådd en ny rekord på rundt 1000 dollar per Bitcoin.

Årsaken til det er at valutaen er i ferd med å få større aksept og utbredelse, men fremdeles hersker det mye usikkerhet i forhold til valutaens fremtid og levedyktighet. Nå har et lite panel av eksperter kommet med noen betraktninger om Bitcoin, som muligens kan være nyttige for potensielle investorer.

Som Businessweek rapporterer var det under en konferanse i regi av medieselskapet GigaOM at en gruppe på seks personer med mye Bitcoin-kunnskap delte sine syn med offentligheten.

Sikkert og stabilt

Blant dem var ingeniørene Mike Hearn og Bennett Hoffman, som jobber med å utvikle Bitcoin-teknologi for henholdsvis Google og Microsoft. Under møtet kom det frem at begge var enige i at valutaens grunnstruktur, det vil si systemet som lager Bitcoins, er både sikkert og stabilt.

Dette til tross for at deler av infrastrukturen rundt, slik som de digitale lommebøkene, som kjent har en del alvorlige sikkerhetsutfordringer ennå.

Et negativt aspekt ved Bitcoin som Mike Hearn pekte på var for øvrig at teknologien fremdeles er meget komplisert, noe som vil fortsette å være en utfordring for folk som ønsker å bygge mer forbrukervennlige løsninger rundt Bitcoin.

Kan beskytte enkeltindivider

En argentisk investor og entreprenør ved navn Wences Casares fokuserte mer på de samfunnsmessige mulighetene Bitcoin åpner for. Casares pekte på det statlige økonomiske vanstyret i hjemlandet sitt, hvor blant annet høy inflasjon har ødelagt verdien til mange menneskers sparepenger.

Under slike forhold kan det å investere i Bitcoin være en måte å sikre sparepengene på, siden Bitcoin er utenfor myndighetenes kontroll. Ifølge investoren handler argentinere nå Bitcoin med utslitte mobiltelefoner i desperasjon etter at myndighetene har begynt å slå ned på handel i amerikanske dollar.

Også andre steder med økonomisk ustabilitet og ødelagte banksystem kan Bitcoin potensielt fungere som en redning for mange mennesker.

– Regulering er positivt

Under konferansen ble det også pekt på at den statlige reguleringen av Bitcoin, som mange har ansett som negativ for valutaen, tvert i mot bare er positiv.

Micky Malka, en annen deltaker på møtet, har investert mye i diverse Bitcoin-prosjekter og mente at de statlige reguleringene er et tegn på at valutaen er «moden», og at det antakelig bare vil bidra til økt stabilitet. Malka sa at han faktisk frykter ivrige spekulanter mer enn myndighetene.

Er du Bitcoin-spekulant bør du imidlertid passe deg: Du kan nemlig få en kraftig skattesmell »

(Kilde: Businessweek)

Les også
Google lar deg enkelt finne verdien til en Bitcoin
Les også
Verdens største bank bannlyser Bitcoin
Les også
Hevder de har funnet den mystiske oppfinneren av Bitcoin
Les også
Massivt botnet stjeler Bitcoin-lommebøker
Les også
Ny trojaner kan stjele Bitcoin-samlingen din
Les også
– Bitcoin er ulovlig
Les også
Yahoo spredte programvare som gjorde PC-er til Bitcoin-slaver
Les også
Nå stuper Bitcoin-verdien
Les også
Verdien på Bitcoin durer videre oppover
Les også
Bitcoins kan bli skattepliktige
Les også
Hackere stjal tusenvis av Bitcoins
Les også
Norske Kristoffer ble Bitcoin-millionær over natten
Les også
Musikkbransjen klager på Bitcoin-valutaen
Les også
«Dark Wallet» skal redde Bitcoin
Les også
Dette er verdens første Bitcoin-minibank
Les også
Slik bruker du Internett-pengene Bitcoin
annonse