Til hovedinnhold

Nå slippes Nokias kritikerroste karttjeneste på alle Android-telefoner

Ikke lenger bare begrenset til Samsung-modeller.

Nokia

Når det gjelder kartapplikasjoner er det utvilsomt Google som er kongen på haugen med sin svært populære Google Maps-tjeneste. Også finske Nokia har imidlertid en kartapplikasjon på markedet kalt HERE, som både har høstet mye skryt, men også en god del kritikk.

Forrige måned kom det frem at det var blitt inngått en avtale mellom Samsung og Nokia som innebærer at en Android-app for HERE heretter vil komme forhåndsinstallert på telefoner og smartklokker fra Samsung. Nå meldes det på HERE-bloggen at karttjenesten vil bli tilgjengelig på alle Android-telefoner.

Foto: Nokia

Positive tilbakemeldinger

Årsaken til at applikasjonen nå får en bred lansering skal være svært positive tilbakemeldinger i kjølvannet av Samsung-lanseringen, og dermed også høy etterspørsel etter tjenesten.

Det er verdt å merke seg at Android-versjonen av HERE foreløpig ikke ligger i Google Play-butikken. Derimot må du laste den ned via Nokias egne sider.

Når det gjelder kompatibilitet er hovedregelen at telefonen må ha Android 4.1-versjonen eller høyere. For best resultater bør du ellers ha minst 1 GB minne og en skjerm på mellom fire og seks tommer.

Blir grundig testet

HERE til Android er fremdeles i betafasen, og derfor må man nok regne med at programmet ikke fungerer perfekt ennå. En av feilene selskapet har blitt oppmerksomme på er at en del såkalte «cache cleaner»-applikasjoner sletter stemmefunksjonen i tjenesten, og en reparasjon av denne feilen skal være underveis.

Nokia opplyser om at de er i ferd med å teste ut applikasjonen på så mange enheter som mulig, noe som forhåpentligvis vil gjøre at karttjenesten vil fungere relativt knirkefritt på de fleste Android-mobilene ganske snart.

Blant funksjonene HERE har fått skryt for av anmeldere er den gode offline-funksjonaliteten til tjenesten og diverse andre funksjoner som for eksempel fartsgrensevarsel.

Google Maps har imidlertid også nå fått bedre offline-funksjon: Det fulgte med på den nye oppdateringen av tjenesten »

Mer om
annonse