Til hovedinnhold

Snowden vil utvikle teknologi for å hindre overvåkning

Ønsker å bidra til å hindre det han selv har avslørt.

The Guardian

Storvarsleren Edward Snowdens utallige avsløringer om NSAs massive overvåkningsaktivitet har som kjent fått enorme diplomatiske konsekvenser, og lekkasjene har også skutt fart i satsingene på nye sikkerhetsteknologier.

Nå ser det ut til at Snowden selv ikke lenger bare vil avsløre overvåkningen, men også kaste seg inn i kampen for å forhindre den. Det rapporterer blant andre nyhetsbyrået Reuters.

Vil lage anti-overvåkningsløsninger

I forbindelse med hackerkonferansen «Hackers on Planet Earth» (HOPE) nylig holdt Snowden en appell til de oppmøtte via videooverføring fra Russland, hvor han for tiden oppholder seg i asyl.

I appellen kom det frem at Snowden ønsker å bruke mye tid på å bidra til utviklingen av anti-overvåkningsteknologi fremover, og påpekte samtidig at alt nå ligger til rette for slikt arbeid.

– Alle dere i dette rommet har både midlene og evnen til å skape en bedre fremtid ved å kode rettighetene våre inn i programmer og protokoller som vi setter vår lit til hver dag. Det er dette mye av mitt fremtidige arbeid vil bestå i, sa Snowden til de flere hundre deltakerne på konferansen.

Anses som en helt av hackere

Det er uvisst akkurat hva den berømte varsleren har tenkt å jobbe med og på hvilken måte, men med tanke på at mannen var ansatt som systemadministrator hos NSA er det liten tvil om at mannen besitter datateknisk kyndighet.

Ifølge Reuters oppfattes Snowden dessuten som en slags helt blant HOPE-deltakere, som blant annet består av dataeksperter, anti-overvåkningsaktivister, kunstnere og andre typer hackere. Det burde med andre ord ikke være vanskelig for Snowden å finne dyktige medhjelpere.

Edward Snowden kommer stadig med nye avsløringer: Nå har det kommet frem at NSA-ansatte stjeler og deler nakenbilder »

annonse