Tek.no

Nyhet

Dette er månedens bilde

Det er vanskelig å ikke la seg bevege av juni-vinneren.

Tomsi42
Kjersti Stuestøl
2 Aug 2014 07:00

Hver ukedag velger vi et bilde som blir Dagens bilde fra Bildekritikken. Disse dagsvinnerne er så med i konkurransen om å bli Månedens bilde. Vinneren av denne kåringen får et gavekort på 1000 kr på Japan Photo XXL. Bildet vil også være med i vurderingen om å bli årets bilde her på Akam.

Nå har juryen kikket nærmere på alle dagsvinnerne fra juni og så kåret en vinner:

Månedens bilde i juni er «Cancer is brutal» av Tomsi42

I bildekarusellen i bunn av artikkelen kan du se bildene som nesten nådde opp.

Juryens begrunnelse

Selv uten tittel ville dette vært et gripende bilde, men med den ledende informasjonen i bakhodet blir fortvilelsen til å ta og føle på. Personen i bildet fremstår som svært sårbar, og trærne og himmelen i bakgrunnen som enda mer truende. Det er rett og slett et bilde det er vanskelig å ikke la seg bevege av.

Fordi bildet er i et annet format enn toppbildeformatet vårt, har vi måttet gjøre et utsnitt for å få bildet til å passe artikkelformatet vårt. Se derfor også gjerne hele bildet her eller i mindre versjon rett nedenfor.

SE OGSÅ: Dette bildet ble Årets bilde for 2013

Formidling av fortvilelse

At det ligger en sterk historie bak månedens bilde, kommer kanskje ikke helt uventet. Det avslører også bildeteksten:

– Søsteren til kjæresten min har lymfekreft. I den forbindelsen har kjæresten min klippet seg kort i sympati med de som har kreft. Dette bildet er et samarbeidsprosjekt mellom henne og meg, der hun hadde idé til lokasjon, klær og positurer. Jeg stod for fotografering, regi og redigering.

Vi tok kontakt med Tomsi42, eller Tom som han heter, for å høre mer:

– Cecilie hadde opprinnelig en bildeidé der hun stod i strandkanten (i den hvite kjolen) og holdt en teddybjørn. Dette bildet hadde vi tenkt å ta da vi var på ferie på Løkken i sommer. Men da vi så disse merkelige trærne og ranke skulpturene i nærheten av hytta, tenkte hun at de kunne gi en bedre kulisse - da i samband med truende skyer, forteller han.

– Vi dro dit og forsøkte en del varianter. Her er fortvilelsen og maktesløsheten man føler ovenfor kreftsykdommen, som vi ville få frem. Det er flere bilder i denne serien, også noen som ikke er så dystre.

Hele lista

Hvert jurymedlem har gitt tre poeng til sitt favorittbilde, to poeng til andreplassen, og ett poeng til tredjeplassen. Når vi da teller opp ser listen over poenggitte bilder slik ut:

Se alle bildene som ble dagens bilde i juni

Flere leserbilder

En av de beste måtene å lære fotografi på, er å se på bilder andre har tatt, og lese kommentarer og betraktninger fra fotografen selv og andre. Her er noen forslag til hvor du kan gå for å finne mer av dette her på Akam:

  • Bildekritikk - I bildekritikken kan du legge inn bilder og kommentere andres. Dagens bilde velges herfra.
  • Dagens bilde - Her finner du tidligere bilder som har blitt kårets til dagens bilde.
  • Månedstrådene - Hver måned får sin egen forumtråd hvor du og andre lesere kan legge ut bilder og vise dem frem til resten av forumet.
  • Månedsgjennomgangene - Redaksjonen plukker bilder fra månedstrådene og kommenterer dem i artikler som du finner samlet her.

Har du noen bilder du er stolt av? Del med oss og vinn en forstørrelse av det!

annonse

Les også