Nyhet

Brettbart mobilkonsept

Designeren Hank Chen fra Taiwan har laget designkonseptet Flex Display Phone. Telefonen består av en kloss med maskinvaren i midten, og en skjerm som er foldet rundt maskinvaren.

I helt utfoldet tilstand er skjermen på fem tommer, og under seg avslører den et belyst og berøringsfølsomt fulltastatur. Telefonen kan brukes på tre ulike måter.

Skjermen er festet i en skyvemekanisme under telefonen, og om man bretter den helt ut og skyver ut denne er telefonen på sitt største. Nettstedet thedesignblog.org sammenlikner denne modusen med dagens nettbrett.

Om man ikke trenger like stor skjerm, bretter man kun opp skjermen i stående posisjon over tastaturet. I denne modusen likner telefonen mer på en av Nokias klassiske Communicator-telefoner, foruten trykkfølsomheten, selvsagt.

Såvidt vi kan skjønne er enten en del av skjermen gjennomsiktig og med berøringssensitivt belegg på begge sider. Alternativt er det en ekstra skjerm for vanlig mobilbruk vi ser når enheten er sammenfoldet.

Skjermen er altså som navnet antyder fleksibel, men foruten dette er det ikke satt opp noen konkrete spesifikasjoner for hva man ser for seg av operativsystem eller innmat.

Telefonen skal være utstyrt med grunnleggende funksjonalitet som internett og video, heter det, og dersom den skulle bli en realitet vil den også ha innebygget GPS-mottaker.

Flere konsepttelefoner:

(Kilde: thedesignblog.org)

Les også
Forskere har lagd "papirtelefon"
Les også
Designtelefon til 27 000 kroner
Les også
Nokia-designere vil ha Android
Les også
Se Nokias nye konsept
Les også
Fremtidens mobilstyring?
annonse