Tek.no

Nyhet

Sett iPhone på kameraet

Inn smetter telefonen, og vips har du et telefonkamera.
2 Mai 2011 10:00

Noen ganger dukker det opp interessante ideer som noen bør se nærmere på. Denne gangen er det designfirmaet Black Design Associates som har tegnet et Leica i9-kamera med plass for å sette inn en iPhone. Telefonen fungerer da som skjerm, lagring og nettverksforbindelse samt at du bruker den for å styre de fleste funksjoner i kameraet via en egen app.

Verken Leica eller Apple har hatt noe med designkonseptet å gjøre, men designerne ser for seg et kompakt Leica-kamera litt tilsvarende X1 med en bakside der du kan skyve inn en iPhone. Baksiden skal være utskiftbar når nye iPhone-modeller kommer. Det nevnes ikke noe om telefoner fra andre produsenter.

Les mer og Leica X1 og M9

Det hevdes av kameraet også kan brukes som et kraftig etui for telefonen. Det blir kanskje litt stort, og personlig ville jeg vel heller latt en iPhone ta støyten for en Leica enn omvendt. Men liker du å snakke inn i kameraet ditt heller enn i telefonen, er dette sikkert smart.

Det nevnes en mulig pris på $1000, noe som er billig for en Leica. Men man kan jo spare enkelte deler, noe som gjør kameraet billigere.

Les også
Ta kameraet med på badeferien
Les også
Ingen bruker kameraet på iPad 2
Les også
Bytt ut objektivet på kameraet ditt
Les også
Dette er verdens minste videokamera
Les også
Nå er hvit iPhone 4 i norske butikker
Les også
Fem fete fotoapps til iPhone
Les også
Gi iPhone kikkert
annonse

Les også