Tek.no

Nyhet

Fylla har skylda

Ole Morten Knudsen
27 Aug 2007 09:46

Å komme hjem etter en fuktig kveld å begynne å blogge er ikke alltid like morsomt dagen derpå.
Dette fikk filmregissøren Michael Bay, som blant annet har laget storfilmen Transformers, erfare.
Les også:
Filmgigant forkaster Blu-ray.
Er Blu-ray bedre enn HD-DVD?
Kun Blu-ray hos Blockbuster.
Så rødt
Tidligere denne uken gikk selskapet Paramount ut og bekreftet at de kun vil lansere sine filmer på HD-formatet HD-DVD og ikke Blu-ray.
Dette fikk regissøren til å se rødt.

- Paramount gjør meg forbanna

Etter en fuktig kveld ute med noen venner bestemte Michael Bay seg for å kommentere Paramounts vedtak. Han sparte ikke på kruttet i sin kommentar som han publiserte på sin offisielle hjemmeside.
Under tittelen "Paramount gjør meg forbanna" skrev han ifølge Times Online:
- Det blir ingen Transformers 2 for meg! Jeg vil at folk skal kunne se filmer i best mulig format. Å nekte dem muligheten til å se de på Blu-ray suger!

Fylla har skylda

Paramounts reaksjon på innlegget kom kjapt og innlegget ble kjapt fjernet.

Michael Bay selv beklager innlegget og unnskylder seg ifølge Times Online med at det var venners meninger han overbrakte.

- Jeg var ute og spiste med tre personer som eier Blu-ray, de var sinte på Paramounts avgjørelse. Jeg gikk selvfølgelig rett i fella, så klokken halv 2 om natten la jeg ut innlegget. Det kommer sjelden noe godt ut av å publisere midt på natten og i dette tilfellet overreagerte jeg helt klart, sier han ifølge avisen.

Vil lage oppfølger

Han legger til at han nå er overbevist om at HD-DVD gir mye film for pengene og at han angrer på uttalelsen om at han ikke vil lage Transformers 2..
- Som regissør er jeg opptatt av at folk skal få se filmene i best mulig kvalitet. I dag så jeg filmen 300 på HD-DVD og det var fantastisk! Så jeg vil nok bli med å lage Transformers 2, sier Bay.

HD-krig verdt millioner

I Hollywood foregår det en hard kamp om hvilket HD-format som vil bli det største og det er mange penger på spill. I følge Times Online er Paramounts vedtak om å holde seg eksklusivt til HD-DVD verdt 150 millioner dollar.

I tillegg til Paramount har NBC-Universal annonsert at de vil gi ut sine produksjoner eksklusivt på HD-DVD. Fox, Buena Vista og Sony vil derimot kun gi ut sine filmer på Blu-ray.

Times Warner har ennå ikke valgt noen side i HD-krigen, og vil foreløpig gi ut sine produksjoner på begge formater.

Paramount har derimot sagt at filmer laget av Steven Spielberg vil bli lansert på både HD-DVD og Blu-ray.

annonse

Les også