Tek.no

Nyhet

Canon skjønner det fremdeles

14 Sept 2010 13:28

I dag slapp Canon sin toppmodell hva angår kompaktkameraer. Entusiastkompakten S95 erstattet S90 for kun kort tid siden, og nå er det altså G11s erstatter som er offentliggjort.

Og vi drar ikke inn S95 uten grunn, for i likhet med den er det på papiret relativt små oppgraderinger som er gjort på G12 i forhold til G11, men også her skal Canon ha kudos for å ikke fikle for mye med en god ting. Hvis det virker så ikke reparer det, heter det, og det har Canon heldigvis unngått å gjøre med G12, som stort sett har fått de samme nyhetene som vi fant i S95.

I G12 er nemlig optikken tilsynelatende den samme som i G11, og det samme gjelder også skjermen, bildebrikken, kameraskallet, og omtrent alt annet. Tilsynelatende. For det første er optikken nesten lik, men bare om man ser på selve glasset. I objektivet på G12 finner man nemlig Canons hybrid-IS, som ble lansert i deres fremdeles relativt nye EF 100 mm f/2.8 makro, og som kort fortalt kompenserer ikke bare for bevegelser som er vinkelrett på bildeplanet, men også parallelle med det. Dette var noe S95 også fikk, som første kompaktkamera.

Også i likhet med S90 fikk G11, som ble sluppet samtidig, kritikk for ikke å ha videoopptak i HD-kvalitet, og akkurat som S95 fikk det for litt siden, har nå også G12 blitt utstyrt med videoopptak i 720p.

Hva stillbilder angår så har heldigvis Canon holdt seg til 10 megapiksler, og i stedet optimalisert hva man får ut av dem. I tillegg har også G12 fått det samme HS-systemet som Canon introduserte med Ixus 300HS.

En endring fra G11 som mange vil bli glade for, er at G12 har fått et lite kommandohjul på fremsiden, plassert slik at pekefingeren lett kan betjene det når den ikke ligger på utløserknappen, klar til skudd. Bare dette vil nok være god nok grunn til å oppdatere for mange G11-eiere, tror vi.

Det eneste vi har funnet som faktisk har blitt dårligere i G12 enn i G11 er batterikapasiteten, som er gått fra 390 bilder per lading til 370. Ikke all verdens forskjell, med andre ord, og neppe viktig for de fleste potensielle kjøpere, selv om det tross alt er en bevegelse feil vei.

G12 har salgsstart i oktober, til en veiledende pris på kr 4999,-. Canon er imidlertid notoriske overprisere med hensyn til veiledende, så vi forventer at prisen vil bli betydelig lavere når kameraene dukker opp i butikkhyllene.

Les også: Canon forbedrer entusiastkompakt

Les også: Test: Canon Powershot G11

Les også: Ixus for de kresne

Les også
Tidenes lengste ultrazoom
annonse

Les også