Til hovedinnhold
Nyhet– Elendig sikkerhet i Chrome og Firefox

– Elendig sikkerhet i Chrome og Firefox

Det hevder Microsoft med sin nye sikkerhetsnettside.

Nettleserne Google Chrome og Mozilla Firefox utgjør en fare for nettsikkerheten, Opera og Apples Safari er ikke engang verdt å ta med i en vurdering, mens Internet Explorer 9 (IE9) er best på sikkerhet. I alle fall om vi skal tro Microsoft.

Det amerikanske selskapet har nemlig lansert en nettside – Your Browser Matters – som vurderer og sammenlikner sikkerheten til ulike utgaver av IE og rivalene fra Google og Mozilla.

– Kan ikke vurdere

Går man inn på denne siden, blir nettleseren man bruker sendt gjennom en sjekkliste over nettsikkerhet, og vurdert på en skala mellom 1 og 4 poeng.

Microsofts egen IE9 kommer ikke overraskende ut med en perfekt poengsum på 4 av 4 mulige. IE8 får 3 poeng.

Google Chrome 14 oppnår 2,5 av 4 poeng, mens Firefox 7 får bare 2 poeng. Verken Opera eller Safari er konkurransedyktige nok for testen, og brukere får opp en beskjed om at Microsoft ikke kan gi en poengsum.

– Styrer unna 99,2 prosent

Ifølge Microsoft er poenget med den nye nettsiden og poengsystemet å rette søkelys mot usikkerheten ved eldre nettlesere. Deres ti år gamle IE6 får for eksempel 0 av 4 poeng.

– Nettlesere som tilbyr bedre beskyttelse mot de mest vanlige trusler, som for eksempel malware, får en bedre poengsum, sier Roger Capriotti, markedssjef for Internet Explorer.

Microsoft henviser blant annet til en rekke betalte og uavhengige studier utført av blant annet NSS Labs, som viser at IE9 styrer unna 99,2 prosent av alle ondsinnede lenker og nettsider den støter på.

Kan du lage en bedre test?

Microsoft mener at de har god dekning for sine påstander og at metodologien fungerer godt. Den er blant annet offentliggjort i sin helhet på den nye nettsiden, og er skapt i samarbeid med en rekke forskere og organisasjoner for nettsikkerhet – deriblant Anti-Phishing Working Group (APWG), Identity Theft Council og Online Trust Alliance.

Roger Capriotti forventer at flere vil være uenige med testen, men hevder samtidig at det ikke finnes noen test som i seg selv kan gi et endelig svar i forhold til alle aspekter ved nettlesersikkerhet.

Microsoft er likevel sikre i sin sak:

– Hvis du syns at metoden virker tilfeldig, syns vi at du skal designe en test som er bedre, skriver de på nettsiden.

(Kilde: ComON)

annonse