Samsung må betale milliarderstatning til Apple

Foreløpig siste episode i rettsmaraton.

En amerikansk jury har avsagt kjennelse om at Samsung må betale 290 millioner dollar, eller ca. 1,8 milliarder kroner til Apple for å ha kopiert flere iPhone-funksjoner.

Juryen i San Jose, California, landet på beslutningen etter at Apple hadde forlangt 378 dollar millioner i erstatning, mens Samsung hadde foreslått 52 millioner dollar som et passende beløp.

Konflikten mellom Samsung og Apple har versert for domstolene i over to år. Apple har tidligere blitt tilkjent én milliard dollar i erstatning, men dommeren beordret ny rettssak om ca 400 millioner dollar av disse pengene, da han mente det var uklart hvordan juryen var kommet fram til beløpet.

Samsung skuffet over dommen

Nå er denne saken over, og Apple har i stor grad fått gjennomslag for sitt syn. Totalt har selskapet nå blitt tilkjent over 900 millioner dollar fra Samsung for produktetterligning. Blant annet mener domstolen at Samsung ulovlig har kopiert Apples bruk av to fingre for å zoome inn eller ut på et objekt på berøringsskjermen.

Ingen av Samsungs toppsjefer stilte til rettssaken, mens Apple stilte med markedssjef Phil Schiller. Juryen skal ha kommentert at de følte at de fikk langt mer informasjon fra Apple enn fra Samsung.

Samsung sier de er skuffet over dommen, særlig tatt i betraktning at ett av de omdiskuterte patentene ble kjent ugyldig nylig.

Det er ventet at Samsung vil anke begge avgjørelser, både den som pålegger selskapet å betale 640 millioner dollar, og den nylig avsagte erstatningsdommen på 290 dollar. Saken vil kunne gå for amerikanske domstoler i flere år.

Les mer: Apple kan miste Hollywood-dominansen

Kilde:(Reuters)

Les også
Samsung blåser i patenter med vilje
Les også
Apple- og Samsung-sjefer møtes til megling
Les også
Apple får millionbot i Japan
Les også
Apple får uventet støtte fra Nokia
Les også
Apple tapte mot Samsung
annonse