Til hovedinnhold

Disse fem TV-problemene sliter vi med

– Vanskelig for mange å henge med i svingene, sier el-kjedene.

Shutterstock

Har du sett en superheltfilm har du garantert hørt replikken "with great powers comes great responsibility" en gang eller to. Sjansen er stor for at du du fikk med den denne replikken da du så filmen på din flunkende nye Smart-TV, men fikk du fullt utnyttet TVen din?

For en undersøkelse utført av YouGov på vegne av Elkjøp viser nemlig at med ny TV-teknologi kommer det nye utfordringer. Ifølge undersøkelsen sliter nemlig 50 prosent med sine nye TV-apparater. Mange synes det er vanskelig å utnytte alle funksjonene som følger med den nye teknologien.

– Utviklingen på dette området har gått svært fort, og det virker som det er vanskelig å henge med i svingene for mange, sier kategoridirektør Andreas Westgaard i Elkjøp til Side3.

Fem vanlige problemer

Tiden da en TV bare var en TV er nemlig forbi og i de siste årene har produsentene introdusert flere og flere funksjoner i familiens midtpunkt. Blant annet har populariteten til Smart-TVer økt betraktelig de siste årene og i dag er cirka halvparten av alle TV'ene som selges Smart-TV'er.

I motsetning til en "vanlig" TV, kan en Smart-TV ofte tilby funksjoner som integrert filmleie eller strømningstjenester som Netflix eller ViaPlay, nettsurfing og andre applikasjoner som skal forbedre TV-opplevelsen.

Dagens TV'er gjør nesten alt i stua utenom å støvsuge gulvet, og ifølge Westgaard byr dette på problemer. Én av fire sier nemlig at de synes det er vanskelig å få brukt alle funksjonene de nye TV'ene tilbyr. Ifølge kategoridirektøren er det spesielt fem spesifikke ting folk sliter med etter de har kjøpt seg ny TV.

- Koble TV-en til trådløst hjemmenettverk og andre enheter på nettverket (nettbrett ol.)

- Koble TV-signalet rett inn i TV-en ved hjelp av kortleser (IDTV) uten å gå veien om digitalboks.

- Optimalisere billedinnstillingene.

- Koble til ekstern lyd.

- Samle fjernkontrollene i én universell fjernkontroll.

Alle kjønn og aldre

Undersøkelsen viser at det er både menn og kvinner som sliter med TV-apparatet, men hovedsakelig er det eldre mennesker som har størst problemer med å utnytte alle funksjonene.

Noe annet som er interessant å legge merke til er at på spørsmål om "de har elektroniske produkter hjemme som de ikke klarer å utnytte til det fulle" svarer hele 69 prosent ja.

Spør i butikken

Westgaard forteller at de har full forståelse for at den nye teknologien ikke er enkel å bruke og oppfordrer folk til å spørre i butikken etter hjelp.

- Problemet er ofte å komme i gang og mye av dette er ikke enkelt. Vårt generelle råd er at folk ikke må være redd for å spørre. Og stadig flere ber oss hjelpe dem å sette opp systemet hjemme, forteller han.

Ny TV?

Dersom du ikke lar deg skremme så lett eller tenker at det er på tide med en ny utfordring, kan du jo sjekke ut vår test av TV-er her.

Les også: Alt du må vite om de nye TV-ene (Side3.no) »
Les også: Gled deg til disse TV-seriene (Side3.no) »

annonse