Nyhet

Så smarte er smartklokkene

I samarbeid med TV2 hjelper deg har vi sett på fem ulike smartklokker og plukket ut den vi mener er best.

Mobilmarkedet har vært gjennom mange faser siden noen fant ut at mobiltelefonen kunne brukes til mer enn å snakke i. Først kom minne for telefonnumre, etterfulgt av enkle ringetoner, SMS, polyfoniske ringetoner, musikkspiller, fargeskjerm, kamera og nettleser. I dag selges det nesten bare smartmobiler, tale og SMS er blitt gratis, mens moteordene i dag er skyløsninger og «wearable devices».

Les også: Dette er trendene fra Mobile World Congress 2014

Smartklokker

De første klokkene du kunne telefonere med kom for mange år siden. Dagens «ringeklokker» kalles gjerne smartklokker, men du skal ha et romslig forhold til begrepet smart, før betegnelsen kan sies å være treffende.

Vi har testet fem ulike smartklokker som finnes på markedet i dag. Så har vi sett på applikasjoner, funksjonalitet, skjerm, brukergrensesnitt, batterikapasitet og design, og vurdert egenskapene opp mot pris, før vi er kommet frem til en innbyrdes rangering.

Ulike behov

Det er viktig å merke seg at det er store forskjeller på klokkene, og dermed er det ikke gitt at den vi holder for å være best er den som passer deg best. Vil du vite mer om hvorfor vi har vurdert klokkene slik vi har gjort, kan du klikke på lenken som tar deg direkte til testen av hvert enkelt produkt.

#5 I’m Watch

I'm Watch.Foto: Sander Dyrop, Amobil.no

Pris ca 2700,- (Sjekk prisguide for aktuelle tilbud)

I’m Watch er en smartklokke med Android. Men den virker både med iPhone og Android-telefoner. Skjermen er klar og fin, og byggekvaliteten er bra. Den har også mange smarte funksjoner.

Det som trekker ned er høy pris, et vanskelig oppsett og at mange av funksjonene vi testet var ustabile. Du skal kunne bruke den som handsfree, men det fikk vi ikke til å virke. Batterikapasiteten er dårlig, og den mangler vibrasjonsvarsling.

Les hele testen av I'm Watch

#4 Burg 15

Burg 15. (Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Pris ca 1721,- (Sjekk prisguide for aktuelle tilbud)

Denne skiller seg fra de andre smartklokkene ved at den har SIM-kort, og derfor kan fungere som en selvstendig mobiltelefon. Du kan sende og motta meldinger, enten som SMS, eller som MMS med bilder. Klokken har også minnekort, så du kan spille musikk fra den.

Det som trekker ned er at den mangler smarte funksjoner. Den kan ikke kobles til nett eller synkroniseres mot PC eller andre tjenester. Dessuten er den dyr, og brukergrensesnittet er både tregt og vanskelig.

Les hele testen av Burg 15

#3 Pebble 301

Pebble 301. (Foto: Espen Irwing Swang)

Pris ca 1400,- (Sjekk prisguide for aktuelle tilbud)

Pebbles smartklokke er liten og lett, og ser billig ut. Den viser meldinger som kommer inn på telefonen, og du kan laste ned tilleggsprogrammer som gir den noe ekstra funksjonalitet. Knappene er store og enkle å betjene, også med hansker på.

Det som trekker ned er en svak skjerm, en høy pris, og at den er testens styggeste produkt. Den har ikke fargeskjerm, og er ikke trykkfølsom. Den har heller ikke kamera, høyttaler eller mikrofon.

Les hele testen av Pebble 301

#2 Samsung Galaxy Gear

Pris ca 2300,- (Sjekk prisguide for aktuelle tilbud)

Samsung Galaxy Gear er den mest avanserte smartklokka på markedet. Designen er god, og med OLED i skjermen er Galaxy Gear den av smartmobilene som har best skjerm. Galaxy Gear har både høyttaler og mikrofon, så den kan brukes som trådløs handsfree. Gear har også et smart kamera, som tar bilder som blir lagret på telefonen.

Det som trekker ned er at klokken er dyr, og at den bare virker med et lite utvalg av Samsungs dyreste mobiltelefoner. Den er heller ikke vanntett.

Les hele testen av Samsung Galaxy Gear

#1 Sony SmartWatch 2

http://mediehusettek.no/wp-content/anbefales/amobil/anbefalt-big.png.

Pris ca 1300,- (Sjekk prisguide for aktuelle tilbud)

Sony SmartWatch 2 er ingen perfekt smartklokke. Men pris, funksjoner og byggekvalitet sender den rett til topps på vår liste. De viktigste grunnene er at den kan brukes til alle Android-mobiler, det finnes et bredt utvalg av apper til den, den er vanntett, og den er relativt rimelig.

Det som trekker ned er at den ikke har innbygget kamera, høyttaler og mikrofon, slik enkelte av konkurrentene har.

Les hele testen av Sony SmartWatch 2

Les også: Er det på tide å skaffe seg en smartklokke? (Tek Ekstra)

Les også
Kairos viser hvordan en smartklokke «bør» se ut
Les også
Samsung Gear 2: En smartere smartklokke uten Android
Les også
Se de lekre bildene av LGs kommende smartklokke
Les også
Disse mobilene kommer i butikkene i april
annonse