Til hovedinnhold

Nå kan du prøve Spotify-rivalen gratis

Rdio har kommet til Norge.

Rdio/hardware.no

Spotify tok musikkmarkedet i Norden med storm, og har blitt fanebæreren for abonnementsbaserte musikktjenester verden over. Flere andre selskaper har de siste årene forsøkt å ta en del av kaka til det svenske Spotify, som blant annet den norske tjenesten Wimp.

Også i USA har de hatt flere tjenester som har prøvd å følge i Spotifys fotspor. Blant de mest interessante vi har sett er musikktjenesten Rdio, som er utviklet av den nordiske duoen Niklas Zennström og Janus Friis, som også står bak suksessen Skype. Fram til nå har Rdio vært utilgjengelig i Norge, selv om flere andre europeiske land har kunnet bruke tjenesten. Nå har de imidlertid bestemt seg for å ta oss inn i varmen, og åpnet dørene for både Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Gratis i en uke

Du kan prøve tjenesten gratis i syv dager, og høre på så mye musikk du vil, uansett om det er på mobilen, nettbrettet, nettleseren eller direkte fra skrivebords-programmet. Rdio finnes til både Android, Blackberry, iOS og Windows Phone, samt OS X og Windows. Det ser imidlertid ut som de har glemt Linux-brukere, som ikke har fått noen egen versjon.

Foreløpig er det vanskelig å si hvordan det måler seg opp mot konkurrenter som Spotify og Wimp, da de fortsatt ikke vil si noe om kvaliteten på strømmingen, og hvordan de er komprimert. Det eneste de vil si så langt er at det er "CD-kvalitet" hvis du er koblet til nettet med trådet- eller trådløst nett. Er du koblet til mobilnettet vil du få betydelig lavere kvalitet.

Stort bibliotek

Ifølge nettsidene deres kan de tilby omtrent 16 millioner sanger, noe som er omtrent det samme antallet som Spotify gir. Disse kan du lytte til via to typer abonnementer: Det billigste alternativet koster 49 kroner, og lar deg strømme så mye du vil via nettleseren eller skrivebordsapplikasjonen. Det dyreste abonnementet koster 99 kroner i måneden, og lar deg høre på musikken på hva som helst, hvor som helst.

Vi lastet ned og testet applikasjonen en liten stund, og det kan fortsatt virke som det lider av et par småproblemer. Flere av sangene vi valgte fikk vi bare høre 30 sekunder av, noe som tydeligvis er et tegn på at den ikke helt har fått med seg at vi skal kunne lytte til all slags musikk i de syv neste dagene.

Har du lastet ned programmet, eller prøvd det i nettleseren? Hva synes du? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Les også: Spotify tjener nesten ingenting på gratisutgaven

(Kilde: The Next Web)

annonse