Tek.no

Nyhet

Nå starter en av verdens største teknologifester

Vi er på plass i Taipei, hovedstaden i teknolandet Taiwan.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
3 Juni 2013 11:00
Vestkysten av Taiwan.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Varmt og godt.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Hardware.no/Taipei: Årets store teknologimesse Computex braker løs i morgen tidlig, og vi er på plass i Taiwan. Vi kom ned søndag formiddag, og ble møtt av en solid vegg av varme. I bilen på vei fra flyplassen krøp gradestokken opp til hele 37 varmegrader, akkurat nok for å tine to forfrosne nordmenn på tur.

Ut på tur

Dagen i dag skal brukes til mye moro. Vi skal skille lag, og om vi greier å navigere oss rundt på sentralbanestasjonen i Taipei, er oddsene gode for at vi skal få besøkt tre fabrikker der det produseres både SSD-er, minne og kabinetter.

Vi skal både en times tid nordøst for Taipei, til Lian Li i Keelung, og en times tid sørvest, til Kingston og Draytek.

Tradisjonelt sett har det vært veldig mange IT-relaterte fabrikker her nede, men etter hvert som velstanden økte har også mye av produksjonen blitt flyttet til andre steder i verden.

De store selskapene har fremdeles sine kontorer her, og gjerne forsknings- og utviklingsavdelinger, men fabrikkene har blitt flyttet til Kina. Kina er riktig nok ikke langt unna, siden Taiwan er en øy rett utenfor Kinas kyst.

Pressekonferanser i kø

I dag begynner også de første pressekonferansene, og både Asus og MSI har meldt om solide lanseringer. I morgen skal Intel ha sin pressekonferanse, og da blir nok Haswell rimelig sentral.

AMD skal ha en pressekonferanse på onsdag. Det store spørsmålet er hva AMD har å fare med. Alt er i utgangspunktet mulig, men det er naturlig å tenke seg et mottrekk mot enten Nvidias nye skjermkort eller Intels nye prosessor.

Dersom AMD trekker sin neste generasjon med skjermkort ut av flosshatten, kan det virkelig bli et show her nede, spesielt siden Nvidia akkurat har sluppet både GeForce GTX 780 og GTX 770 de siste ukene.

Full avtalebok

Resten av uken skal brukes på selve messeområdet. Dette er delt i to, der det er en del i sentrum og en annen del på et spesielt messeområde. Messeområdet, om ligger i Nangang, ble tatt i bruk i 2008 etter at messen vokste ut av lokalene i sentrum.

De fleste av komponentprodusentene befinner seg i Nangang, og det er også der vi kommer til å bruke det meste av tiden. Vi har avtaler med produsenter av alt mulig rart, fra kabinetter via hovedkort til spilltastaturer.

Har du noe spesielt du vil at vi skal titte på? Send et forslag, så ser vi hva som er mulig.

En av de største Computex-nyhetene er allerede kommet, Intel har sluppet Haswell-arkitekturen »

Les også
Se hvordan de lager 600 trådløse rutere hver eneste dag
annonse

Les også