Til hovedinnhold

Denne vaskemaskinen kan du programmere via mobilen

Hvem sa at klesvask måtte være kjedelig?

Rolf B. Wegner, Hardware.no

LG er neppe den produsenten folk flest assosierer med hvitevarer, men på hjemmemarkedet er de særdeles store. For alle teknogeeker har de nå kommet med en veldig spennende vaskemaskin, som du kan programmere selv om du skulle føle at du kan mer om vasking enn LG.

Dette er helt øverste hylle hos LG, og byr på en rekke spennende egenskaper.

– Vi kunne lett puttet inn en stor OLED-skjerm med filmer og alt, men vi tror egentlig ikke det er noe marked for sånt, alt handler om hva som vil være til hjelp for kundene, og noe de faktisk har bruk for, forteller Christian Nilsson i LG.

Solid kontrollpanel, med NFC-feltet på høyre side.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Trommelen er i en klasse for seg.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Nå er det ingen diger fargeskjerm på denne maskinen, men det betyr ikke at den ser ut som en førkrigsmodell av den grunn. Her er det nok av spennende knapper og paneler for de aller fleste, og et eget felt til høyre på frontpanelet tar det hele litt lengre. Her finner du nemlig en NFC-enhet, og med den kan du få maskinen til å snakke med telefonen din.

– Vi har allerede en rekke programmer for ulike typer klær, men om du vil lage ditt eget program er det fritt fram via en egen app på telefonen din. Når du har fått den temperaturen, skyllingene og alt sånt du vil ha riktig satt opp er det bare å overføre den til maskinen her, forklarer Nilsson.

Om du liker tanken på å programmere en vaskemaskin så er det mange muligheter. LG har som standard seks ulike bevegelser som de kan kombinere til ulike programmer, og disse kan du boltre deg med. Maskinen bruker en børsteløs motor som sitter festet direkte på trommelen, og det gir stålkontroll på hvordan den beveger seg. Litt frem og tilbake, så fremover igjen, ikke noe problem. På konvensjonelle modeller med beltedrift er slikt helt uhørt.

Maskinen kan også snakke med smarttelefoner, og gi en alternativ form for feilsøking. Er det noe feil kan du ta telefonen din opp mot NFC-feltet, og så vil maskinen sende fra seg en serie lyder som minner om de gamle modemsignalene. Telefonen vil så oversette disse signalene til mer forståelige ting som at døren ikke er lukket, eller at vannet ikke er koblet på.

Ved mer alvorlige feil kan du ringe opp til en servicepartner, og ved å la maskinen spille av feilkode gjennom telefonen kan vedkommende se hva som er galt og hva som da må byttes av deler.

I tråd med et stadig høyere miljøfokus har LG utviklet det de omtaler som TurboWash, og her får du faktisk en full vask på åtte kilogram på under én time. Har du bare litt vask kan det gå enda raskere, to kilogram går unna på under halvtimen.

Trenger du telefon for å styre vaskemaskinen burde du sjekke sniktitten på Sonys nye supermobiler »

annonse