Taylor Swift vant over Apple Music

Strømmetjenesten betaler artistene for gratisperioden.

Taylor Swift har brukt albumet 1989 som brekkstang før, da hun tok med seg platen og forduftet fra Spotify på grunn av for små utbetalinger. Da det ble kjent at nylanserte Apple Music ville ha en tre måneder lang prøveperiode uten utbetaling til artistene, reagerte imidlertid både Swift og en rekke uavhengige plateselskaper.

I en fersk Twitter-melding avslører imidlertid Apples tjenestesjef, Eddy Cue, at selskapet vil betale artister og platselskaper også gjennom gratisperioden. Dermed gjenstår det å se om Swift tar med seg platen sin også til Apples tjeneste. For øyeblikket er artisten å finne hos Jay Zs strømmetjeneste, Tidal og på Youtube.

Les mer om Apples kommende musikktjeneste i lanseringsartikkelen »

Taylor Swift har gjort vane av å bruke albumet 1989 som brekkjern overfor musikktjenester. Denne gangen var det Apple som fikk smake pisken. Foto: DFree / Shutterstock.com

Apple kjøpte Beats Music i fjor, og siden har man regnet med at de ville lansere en strømmetjeneste under eget navn. Under årets WWDC (World Wide Developers Conference) lanserte Apple både nye versjoner av operativsystemene iOS og OS X, før de også lanserte Apple Music som strømmetjeneste, og Beats 1 Radio som global nettradiostasjon.

Blant nyhetene i Apple Music er en forholdsvis generøs tre måneder lang prøveperiode, såvel som en familieløsning med rabattert tilgang til inntil seks brukere. Løsningen for enkeltbrukere koster ti dollar i måneden, altså det samme som konkurrerende tjenester pleier å ta. For familiegrupper på inntil seks personer vil prisen komme på 15 dollar for amerikanerne.

Ved siden av den litt utradisjonelle prisstrukturen vil tjenesten også ha en uvanlig generøs prøveperiode på tre måneder. Men generøsiteten var altså på artistenes vegne, og britiske XL Recordings har sammenliknet det med å gå uten inntekter i et kvartal for å få kundene over på strømming.

Apple Music var som nevnt ikke alene om å ta rampelyset for to uker siden. Her kan du lese sniktittene på nye iOS og Mac OS X.

Les også
Kraftig vekst for Apples nye musikktjeneste
Les også
Nå åpner Apple Music
Les også
– Apple frir til grasrota mens Tidal frir til Taylor Swift
Les også
Nå mobiliserer Spotify mot Apple Music
Les også
Apple avslørte musikkstrømmetjeneste
Les også
Apple har lansert ny musikktjeneste, iOS 9 og OS X El Capitan
Les også
Snart kommer Apples nye strømmetjeneste for musikk
annonse