Til hovedinnhold

Nå snur NetCom

Gamle kunder får beholde farten, nye kunder får lavere fart.

iStockphoto

Nye NetCom-kunder kan fortsatt bare drømme om å surfe på 4G-hastigheter på opptil 80 Mbit/s. De som allerede har bestilt abonnement, vil imidlertid ikke få noen endring i tjenesten.

Dette melder NetCom i dag, tirsdag, etter at det i går ble kjent at selskapet satte en stopper for fri fart på selskapets mobile bredbånd. Netcom kaller dette en presisering av de nye betingelsene.

Samtidig med hastighetsreduksjonene, annonserte NetCom mandag at de dobler datakvotene for produktene Smart Basis og Smart Pluss.

Hvis du var en av de mange som gikk for NetComs første jubileumstilbud i oktober, ville du imidlertid fortsatt sittet med ubegrenset datamengde, men med en surfehastighet som var redusert fra en teoretisk toppfart på 80 Mbit/s til 20 Mbit/s.

Nettopp den ubegrensede surfehastigheten var et stort poeng i markedsføringen av jubileumstilbudet. Mobilen.no ble derfor kontaktet av kunder som følte seg lurt da NetCom skrudde ned farten.

Les her: Trekker tilbud om fri bruk

– Har aldri lovet fri fart til evig tid

– NetCom har aldri lovet å tilby ubegrenset datahastigheter til evig tid. Vi ønsket at kundene skulle få teste 4G-nettet uten begrensninger i en periode, men nå er tiden inne for å gjøre justeringer som følge av en markedstilpasning, skrev kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i NetCom i en e-post til Mobilen.no mandag.

Fram til i dag gjaldt justeringen både nye og gamle kunder, både ifølge NetComs hjemmesider, informasjonsavdeling og kundeservice. I dag har imidlertid selskapet snudd.

Kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i NetCom sier at de ikke skal skru ned hastigheten for eksisterende kunder likevel.jpg.

– Hastighetsbegrensningen gjelder kun for nye kunder, mens for eksisterende kunder blir det ikke foretatt noen endringer nå. Disse kundene har foreløpig ingen hastighetsbegrensninger på sitt mobilabonnement, skriver Erikstad i en ny e-post i dag.

– Bedre enn hva mange har hjemme

Selskapets nettsider er også oppdatert med informasjon som presiserer at hastighetsendringen ikke gjelder eksisterende kunder.

– Det er rikelig med fart i alle abonnementene, og hastighetene er høyere enn det de fleste har på sitt fastbredbånd. Selv med begrensningene har NetCom fremdeles det beste hastighetstilbudet, sier Erikstad.

Forbrukerombudet ønsker vilkårsendringen velkommen, så lenge den er godt nok kommunisert til kundene.

– Vi er opptatt av at det markedsførte bredbåndstilbudet skal samsvare med den hastigheten forbrukeren kan forvente i virkeligheten. Dersom vi beveger oss nærmere dette, er det en utvikling vi er fornøyd med, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukerombudet til Mobilen.no.

Les mer: Netcom skrur på bredbånds-bremsen

annonse