Til hovedinnhold

Dette tror vi Google kommer med i dag

Android M, roboter og wearables er ventet, når Google I/O går av stabelen.

Shutterstock

Googles årlige utviklerkonferanse har utviklet seg til å bli en arena der Google viser frem sine aller nyeste produkter – og kanskje noen av prosjektene som fremdeles er i utvikling, uten at de nødvendigvis har blitt produkter ennå.

Alle ser derfor mot San Francisco denne uken; kommer selskapet til å vise frem smarte sokker, kanskje kommer Google Glass 2.0 eller blir de autonome bilene forfremmet fra prosjekt til produkt i år?

– Google skuffer aldri

«Alle» er enige om at Android M – den nyeste utgaven av selskapets operativsystem for mobile enheter – kommer til å presenteres på konferansen. I tillegg er det mange som lurer på om toppsjefene i selskapet endelig kommer til å vise fram roboter eller autonome biler, i tillegg til flere wearables.

– Google skuffer aldri på Google I/O. Jeg tror vi kan forvente det samme i år, sa Jeff Kagan, en uavhengig analytiker, til våre kolleger i Computerworld.com.

– Google er som en svær blekksprut med masser av armer som går i mange forskjellige retninger. Det store spørsmålet er om Google kommer til å introdusere noen splitter nye ideer, eller om årets Google I/O bare vil inneholde oppdateringer. For å si det som sant er, det vet foreløpig ingen utenfor selskapet, la Kagan til.

Android M

Selv om Google klarer å holde fullstendig tett om hva som skal lanseres på ukas arrangement, har en beskrivelse av sesjonene lekket ut, og her finnes mye å lese mellom linjene. Blant annet – og ikke overraskende – skal de nye funksjonene i den neste versjonen av Android vises fram og diskuteres.

– Google snakker alltid om Android på I/O, så jeg forventer jo å høre om Android M, eller hva nå enn den neste versjonen skal hete, sa Brian Blau, en analytiker hos Gartner, til Computerworld.com.

– Det er alltid utfordringer med Android i sikre arbeidsmiljøer, i tillegg til at Android jo egentlig ikke erlagd for stasjonære systemer. I ville anta at vi kommer til å høre mer om Android i slike sammenhenger, enn bare mobilt. Google har kanskje en bedre måte å få Android-apper til å fungere under ChromeOS, la han til.

Hva med Google Glass?

Google viste fram Google Glass for aller første gang på I/O-konferansen i 2013. Siden den tid har produktet såvidt vært innom butikkene, før selskapet trakk tilbake produktet sist vinter. Nå er det mange som lurer på om neste manifestasjon av dette produktet er klart for visning.

– Kanskje de vil vise fram versjon 2.0 av Glass, tror en optimistisk Brian Blau. Han mener at utviklerne og analytikerne i det minste vil bli fortalt om hva som er planene videre for dette produktet.

– I tillegg til Glass 2.0 vil de også behøve å vise fram et oppdatert operativsystem i tillegg, mener han.

Klær og roboter?

Google holder på med mye mer enn bare hovedproduktene sine. Det er for eksempel stor aktivitet i verden omkring wearables, og det er mange som tror at Google vil komme med smarte sokker(!) denne gangen. Denne spådommen har sin opprinnelse i at det finnes en sesjon i konferanseprogrammet som handler om wearables, og her lover Google at denne sesjonen «will blow your socks off». Forventningene svever.

Det er også velkjent at Google i lang tid har forsket på selvkjørende biler, og både denne teknologien, i tillegg til roboter som arver denne teknologien, er det mange analytikere som håper at Google snart vil kommersialisere. Over noen år har Google også kjøpt opp minst åtte selskaper som driver med robotikk.

Også innenfor virtuell virkelighet har mange forventninger til Google. Dette er et område både Microsoft og Facebook har gått inn i, og det i seg selv gjør at forventningene også til Google stiger. Det finnes også en VR-sesjon i årets konferanseprogram.

Google I/O begynner på morgenen (San Francisco-tid) den 28. mai, og varer både 28. og 29, så da blir sikkert mange av disse spørsmålene besvart.

Google jobber med nytt operativsystem:
Brillo blir en minivariant av Android » (Cw.no)

Mozilla har bestemt seg for å droppe planene om et OS for billige smartmobiler:
Ikke Firefox på billigmobiler » (Cw.no)

annonse