Tek.no

Nyhet

Pepret av SMS

Iris Andersson
11 Sept 2007 11:23

Trygve Olsen ble bombardert med tomme tekstmeldinger fra Arendal kommune. Kommunen nektet å ordne opp, og Olsen måtte kaste mobiltelefonen, skriver agderposten.no.

Les også:Advarer mot Apple Iphone
Antivirusprogram til mobilen
Arrestert for utvikling av mobilvirus

Hundre SMS hver dag

Offeret for SMS-terroren mener han fikk minst hundre SMS hver dag i to måneder. Meldingene stammet fra en kommunal mobiltelefon, nærmere bestemt parkeringsetaten i Arendal kommune.

Den første juni gav offeret mobilnummeret sitt til en bekjent som jobbet for parkeringsetaten. Nummeret hans ble lagret i jobbtelefonen og siden da har Olsen mottatt tekstmeldinger kontinuerlig. Siden første dag har han vært i kontakt med kommunen, uten at problemet ble løst.

Parkeringsetatens avdelingsleder forklarte at det var en annen parkeringsvakt som hadde overtatt telefonen.

- Når den ligger i lomma til parkeringsvakten, blir det sendt en melding for hvert skritt han tar. Hun sammenlignet det med en skritteller, forteller Olsen og viser til brev fra avdelingslederen.

Olsen nektet å tro på historien.

Mobilvirus

-Jeg kontaktet Telenor og ba dem undersøke saken. Jeg fikk tilbakemelding om at telefonen som sendte meldingene var infisert av virus og at teleoperatøren hadde bedt kommunen kjøpe nye telefoner. Det var derfor den sendte så mange meldinger, forteller han.
Olsen videresendte brevet til kommunen, og ba om å få erstattet sin egen telefon til verdi av 499 kroner, siden det var kommunen som hadde sendt ham virus.
-Jeg kunne jo ikke risikere å videresende virusinfiserte meldinger, forklarer han.
Unødvendig?
Utfra den informasjonen mobilen.no sitter på ser det imidlertid ikke ut til at Olsens mobil var infisert av virus. Får du tomme meldinger inn på mobilen din betyr ikke det at den er infisert av virus.
Du får ikke virus fra tomme tekstmeldinger. Det betyr derimot at avsender kan ha virus på sin mobil.  Kast derfor ikke mobilen din, dersom dette skjer deg. Har du fått virus kan du laste ned antivirusprogram til mobilen din herfra.

annonse

Les også