Tek.no

Nyhet

Fengslende nettvideo

23 Aug 2007 10:01

Det er den danske avisen JydskeVestkysten.dk som bringer historien om den dumdristige danske gutten.
Etter å ha lagt ut video av en noe dumdristig kjøretur på nettsiden bilgalleri.dk kan han ikke bare miste sertifikatet, men risikerer også åtte års fengsel.
Les også:
MySpace TV utfordrer YouTube.
Slutt på reklamefrie videoer.
Verdens beste iPod-anlegg?

100 Km/t uten ratt

Det var en kamerat som hjalp villstyringen mens han raste i 100 kilometer i timen på en landevei. Mens han holder farten oppe begynner de å skru løs rattet på bilen og kjører en kortere periode bokstavelig talt uten styring.

Andre brukere av nettstedet bilgalleri.dk var ikke sene om å kontakte politiet like etter at videoen var lastet opp. Administratorene av nettstedet låste mannens konto slik at han ikke kunne slette den.

For politiet ble det en smal sak å skaffe bevis mot villmannskjøringen.

Kan få 8 år

På mandag ble mannen oppsøkt av politiet på sin arbeidsplass. De konfronterte han med videoen og det var vanskelig å benekte forholdet ifølge Jydske Vestkysten. Mannen vil både bli siktet for brudd på trafikkloven og for å sette andres helse og liv i fare.

Sistnevnte lovbrudd har en strafferamme i Danmark på fengsel opp til åtte år.

Mange negative kommentarer

Den unge villkjøreren må i tillegg til mulig fengselstraff også leve med skammen over videoen som fortsatt ligger ute. Den har nemlig blitt sett over 100.000 ganger og har så langt fått over 700 kommentarer hvor bilføreren kalles idiot, tåpe, dust og det som verre er. Veldig få mener filmen er verdt risikoen.
Vi får håpe synderen tenker seg om både en og to ganger neste gang han planlegger å kjøre uten ratt. Og ikke minst legge ut dumskapen på nett.
"Lidt sjovt skal man have" er beskrivelsen som er lagt til på nettvideoen. Dette ble nok langt mindre moro enn det opphavsmannen trodde.
Filmen kan du selv se på bilgalleri.dk.

annonse