Tek.no

Nyhet

Problemet løst!

21 Sept 2010 08:19

NetCom melder på sine hjemmesider om store problemer med sin SMS-tjeneste. Problemene medfører at selskapets kunder ikke får sendt SMS-meldinger.
- I tillegg har vi problemer med samtaleoppsett i store deler av Oslo og Akershus. Vi beklager de problemer som måtte oppstå på grunn av dette.
Netcom melder videre at de jobber på spreng med å få problemet løst så fort som mulig.
Forrige gang NetComs mobilnett var nede var i november 2009. Feilen rammet kunder i Rogaland, Hordaland og Agder-fylkene og det tok bortimot et døgn før nettet var helt stabilt igjen.
Oppdatert:

- Siden klokken 1350 tirsdag går trafikken i NetComs mobilnett som normalt. Dersom enkelte av våre kunder fortsatt opplever problemer med å ringe og sende sms, kan det skyldes at telefonen trenger en restart for å få kontakt med nettet.

NetCom er veldig lei oss for de problemer vi har påført kundene våre, og lover å gjøre vårt aller ytterste for at dette ikke skjer igjen, er den siste meldingen fra NetCom.

- Stadig mer trafikk går gjennom mobilnettet. Grunnen til at enkelte fortsatt ikke får ringt, er at NetCom sluser inn trafikken i bolker. Dette for å ha mest mulig kontroll på igangsettingen, heter det i den seneste driftsmeldingen fra NetCom.

- Enkelte kunder opplever fortsatt dessverre problemer med å ringe. NetCom foretar en kontrollert igangsetting av systemene og sluser inn gjenstående trafikk, opplyste NetCom tidligere i dag.

- Arbeidet med feilretting bærer frukter, og rundt 70 prosent av mobiltrafikken i Stor-Oslo går nå som normalt. SMS-trafikken over hele landet stabiliserer seg, og stadig flere kan nå sende meldinger som normalt. Vi jobber iherdig med å kunne friskmelde nettet, og er svært lei oss for de problemer vi har påført kundene våre, skrev NetCom ca. kl. 10.45.
 

- Rundt 50 prosent av mobiltrafikken i Stor-Oslo går klokken 0915 som den skal. SMS fungerer også over hele landet, men enkelte kunder kan oppleve kø og forsinkelser i nettet. Vi jobber fortsatt med å kunne friskmelde mobilnettet, var beskjeden rundt kl. 10.00.

annonse

Les også