Tek.no

Nyhet

Disse TV-kanalene kan du ikke få

Øystein W Høie
5 Nov 2010 11:28

Saken er sist oppdatert 18. november.

Utvalget av norske kanaler har aldri vært større. Du kan i dag få egne kanaler som sender bare golf, bare krimserier eller bare Premier League. Men du kan ikke få alle på en gang.

Det finnes nemlig ikke noen leverandør som tilbyr alle de norske kanalene. Du vil altså ha hull i utvalget uansett hvilken aktør du velger.

Trangt om plassen
En av årsakene til det er at stadig flere kanaler sendes i høy oppløsning, og det stiller høye krav til båndbredden i nettet. Dermed havner mange leverandører i en knipe, og må velge hva de vil prioritere. 
Ikke minst går det mye politikk og økonomiske avgjørelser i den stadige  maktkampen mellom innholdsleverandører og tilbydere.
Vi har tatt for oss de 43 norske TV-kanalene som finnes i dag og sett på hvilke tilbydere som har hvilke kanaler.

Dette får du i HD
Har du lyst på skarpe sendinger til flatskjermen din er det heldigvis ikke noe problem å få både NRK og TV2 i HD.
Men er du glad i TV Norge-programmer som 4-stjerners reise, 71 grader Nord og CSI er det kun Canal Digital og RiksTV som kan tilby dem i høy oppløsning.

Filmkanalen TV 1000 kan også bare nytes i HD hos utvalgte leverandører. Altibox, Get og Viasat sender deg et sylskarpt bilde, mens kunder hos Canal Digital og RIksTV må nøye seg med å se filmer i lav oppløsning.

Den nye mannekanalen MAX med programmer som Mad Men og Breaking Bad er det heller ikke alle som får glede av. Verken Get eller Viasat kan tilby kanalen per dags dato.

Viasat kan heller ikke tilby deg musikkanalen The Voice, TV2 Zebra eller en eneste av Canal+-kanalene.

RiksTV mangler mest
Alt i alt er det allikevel RiksTV som har det dårligste tilbudet av de norske tilbyderne. Av totalt 43 norske kanaler kan selskapet kun tilby 21 stk. Dette skyldes først og fremst at det ikke er nok båndbredde i det digitale bakkenettet.

Vil du ha flest mulig kanaler, er det Altibox som har det klart beste tilbudet. Det romslige nettet deres gir deg 42 av 43 kanaler. Også Gets kabelnett kommer bra ut med 41 av 43 kanaler.

Her kan du se hvilke norske kanaler tilbyderne kan gi deg.

Les også
Altibox får filmportal
Les også
Max på Get likevel
Les også
Kundene elsker Altibox
Les også
30 ganger så treig kundeservice
Les også
Dette skjer med TV 2 i 2010
annonse

Les også