Til hovedinnhold

Blir dette surt for Apple?

Samsung henter Apples Siri-sjef Luc Julia.

Shutterstock/Iryna Denysova, montasje V. Haugen, Mobilen.no

Mannen som var prosjektleder for Apples mye omtalte søk- og taletjeneste Siri har skiftet side. Luc Julia har nemlig signert for Samsung, hvor han skal hjelpe sørkoreanerne med å utvikle tjenesten SAMI, eller "Samsung Architecture for Multimodal Interactions".

Denne tjenesten blir beskrevet som en online-tjeneste for "the Internet of things", og vil trolig omfatte mye av det samme som Apples Siri, ifølge Techhive.com.

"SAMI, how am I doing"?

Selv om tjenesten er helt i startsfasen foreløpig, fortalte Julia litt om hvordan SAMI ville fungere på konferansen MEMS Executive Congress utenfor San Francisco sist helg. Ifølge ham vil det bli en plattform som kan samle data fra alle mulige tilkoblede enheter. Dette innbefatter wearable devices, dingser til å styre hjemmet ditt, eller apper eller dingser som du bruker i bilen, eller andre ting.

På scenen i Napa demonstrerte Julia tjenesten, eller plattformen, ved å utstyre seg med treningsarmbåndet FitBit og en hjertemonitor, samt at han veide seg på en trådløst vekt med Internett-tilkobling. Så løp han litt rundt. Dataene fra de ulike dingsene fikk han deretter vist på samme sted, takket vært SAMI.

Og i likhet med Apples personlige assistent Siri, er det meningen at SAMI skal oppføre seg litt menneskelig. Derfor kan du for eksempel spørre "SAMI, how am I doing?" og kanskje få til svar at du må jogge litt til for å oppnå dagens treningsmål.

Kanskje klart om 3-5 år ...

Julia sa for øvrig at dette var et nytt område for "hardware-produsenten" Samsung, og at de trengete litt tid på å skaffe seg kompetansen til å lage denne typen mobilprogramvare. Akkurat nå jobber de med rundt 50 selskaper for å teste ut tjenesten. FitBit, Withings, Pebble og Vital Connect (hjertemonitor) er blant dem.

Den tidligere Siri-prosjektlederen kunne ikke si noe konkret om når SAMI var klar til å rulles ut. Derimot avslørte han at denne typen prosjekter normal tok 3-5 år, og at de nå hadde jobbet cirka et halvt år med tjenesten.

– Du får leke med det når Samsung synes det er klart for til at folk får se det, sa Julia på konferansen.

Les også: Microsoft jobber med Siri-utfordrer

(Kilder: Techhive.com)

annonse