Til hovedinnhold

Nå vil Microsoft sende digital informasjon «gjennom kroppen»

Ny innloggingsløsning bruker kroppsdeler som overføringskanal.

Å utvikle sikre og mer praktiske løsninger for pålogginger og overføring av sensitiv informasjon er noe flere IT-aktører nå beskjeftiger seg med. Google har sett på ringer og spesielle mini-USB-kort, og amerikanske forskere har klart å bruke hjernebølger som passord.

Microsoft har nå også unnfanget en alternativ løsning for overføring av digital informasjon, som skal gjøre prosessen vesentlig tryggere. Den nye løsningen presenteres i form av en ny patentsøknad fra Microsoft, som ble snappet opp av blant annet Digital Trends.

Grov skisse av Microsofts nye oppfinnelse.Foto: US Patent and Trademark Office

Kroppen som kanal

Den nye oppfinnelsen har ikke noe navn, men omtales som en «elektronisk enhet» du enten kan festes til kroppen som en ring eller et armbåndur, eller være en del av andre objekter som for eksempel en lommebok.

Det spesielle med enheten er at den er i stand til å sende signaler gjennom deler av kroppen, som for eksempel armen eller fingeren, i stedet for å sende informasjonen trådløst og dermed gjøre den utsatt for hacking.

I den andre enden vil oppfinnelsen bestå av en spesiell overflate på for eksempel en datamaskin, som mottar informasjonen ved berøring. Dermed kan du for eksempel logge deg inn på diverse brukerkontoer simpelthen via fysisk berøring med fingeren.

Komplett minidatamaskin

Det er uvisst akkurat hva slags form enheten vil ta, men ifølge patentdokumentet blir det en slags minidatamaskin med egen prosessor, operativsystem, lagringsmuligheter, skjerm og lyd/video-utganger.

Patenten er allerede godkjent av de amerikanske myndighetene, noe som kan bety at vi kanskje får se Microsofts nye, mystiske oppfinnelse i overskuelig fremtid. Enn så lenge er det høyst usikkert om eller når den kommer på markedet.

Mer informasjon om innretningen finner du i selve patentdokumentet.

Forskere i Calfornia har eksperimentert med en annen løsning: «Pass-tanker» fungerte som innloggingsmetode »

(Kilder: Digital Trends, Engadget)

annonse