Til hovedinnhold

Hipp hurra – vi har rundet 15 år

I dag er det 15 år siden Hardware.no så dagens lys.

Slik så Hardware ut i 1999.

Den første versjonen av Hardware.no, eller Hardware-Norge som det het da, var en enkel prissammenlikningstjeneste lansert på en gratis hjemmeside hos Geocities.com våren 1998.

Vi startet opp som et gutteromsprosjekt med et mål om å hjelpe forbrukere til ikke å bli ”lurt” av nettbutikkene.

«Save For Web»

Mang en time ble lagt ned i den helmanuelle prisguiden vår. Butikker ble saumfart for alskens priser som så ble plottet inn i Excel. Etter en ”Save-for-web” og FTP var Hardware-Norge igjen oppdatert.

Snart meldte programmerere seg med en idé om å automatisere prisguiden ved å kode den i PHP. Det vokste også frem en redaksjon, som testet dataprodukter og skrev om spennende nyheter som de nye Voodoo 2-kortene, og hvordan du kunne overklokke Pentium III 500 MHz-prosessoren din til både 600 og 700 MHz.

På den tiden hadde vi verken kontorer eller inntekter. Alt var basert på dugnadsånden, og samarbeidet gikk over IRC og e-post. Noen ganger i året samlet vi oss for arbeidshelger, der arbeidsdagen gjerne ble avsluttet med pizza, øl og noen runder Unreal Tournament.

Hardware.no anno 1999/2000. Her var vi hostet hos Opera.no og Winther.net.
Designen vi hadde ved årtusenskiftet.
Designen anno 2004.
En av de siste designene vi hadde der sakene ble publisert kronologisk.

En av de store diskusjonene på den tiden var om vi skulle ha en skikkelig servermaskin. Det tok lang tid før man tok seg råd til slik luksus, og de første årene kjørte hele nettstedet på en vanlig stasjonær PC vi hadde stående.

Miljøet tiltrakk seg etter hvert svært mange unge ildsjeler fra studentmiljøene og IT-bransjen, og på et tidspunkt var det over 100 personer som var bidragsytere til Hardware.no – uten at produksjonen var så kjempestor av den grunn. Det vokste også ut en rekke søstersider drevet i samme ånd. Noen forsvant med tiden, mens andre har vokst til å bli de største i Norge på sine felt – for eksempel Gamer, Akam og Amobil.

Les også: Amobil fyller 10 år – her er historien om hvordan Amobil ble til »

Oppkjøp og sammenslåing

Etter noen år ble Hardware-Norge til Hardware.no. Da hadde vi kjempet med Norid i lang tid for å få lov til å registrere domenet, fordi de mente ”Hardware” var for generisk.

I 2005 gikk Orkla Media inn på eiersiden. Om Orklas inntog ikke markerte starten på profesjonaliseringen av Hardware-nettverket satt den i alle fall fart på den. Senere ble Orkla Media til Edda Media.

Tiden var også moden for å flytte ut av de lett trange lokalene i Fred Olsens gt 1 og opp til ”mediegata”- bedre kjent som Akersgata. Overgangen fra brukte IKEA-pulter og toastjern til glassfasade og moderne hev- og senk-pulter var definitivt til stede.

I 2011 ble Mediehuset Tek AS stiftet i det vi slo sammen forbrukernettstedene til A-Pressen og Edda Media. I dag er Tek-nettverket Norges største samling av teknologinettsteder, med over 600 000 unike lesere på ukebasis. Vi står også bak konferansene TeleCruise, AppWorks og Gulltasten. Mye har skjedd siden Excel og FTP-tiden.

Redaksjonen i Mediehuset Tek teller 25 årsverk, hvorav fem jobber med data. Vi er seks på salg, to på konferanser og syv på utvikling i tillegg litt administrasjon.

De gamle er fortsatt eldst

Selv om det har skjedd mye med Hardware.no fra dens spede start i 1998, er flere av ildsjelene som var med å starte opp Hardware fortsatt med. Noe av det som kjennetegner oss er at vi lever og ånder for det vi driver med – testing, nyheter, guider og veiledning for leserne våre.

Midt oppe i alt dette skal vi ikke glemme at de som har gjort dette mulig like mye er dere lesere. Vi er utrolig takknemlige for at dere deler interessen med oss, gir oss konstruktive tilbakemeldinger og sørger for at vi er på tå hev. Det gjør oss bedre – noe vi også er avhengige av.

Tusen takk for at dere fortsetter å lese oss. Kanskje er det noen av dere som også leste oss i forrige årtusen?

Hva er ditt beste minne fra Hardware.no? Del i kommentarfeltet nedenfor!

Mer om
annonse