Tek.no

Nyhet

Flappy Bird kan gjøre comeback

Utvikleren snakker ut.

Shutterstock/montasje
Bjørn Tore Boquist
12 Mar 2014 11:20

Den 29 år gamle vietnameseren Dong Nguyen fikk hele mobilverdenen til å sette kaffen i halsen, da han for en drøy måned siden bestemte seg for å fjerne suksesspillet Flappy Bird fra mobilbutikkene.

Flappy Bird dro inn over 50 000 dollar om dagen for utvikleren, en sum som knuser det Facebook-grunderen Mark Zuckerberg klarte i sin oppstartsfase. Men for den enkle mannen i gaten, som fortsatt bor hos foreldrene sine i Vietnam, ble oppmerksomheten og suksessen for stor.

Kanskje duket for retur

Alle de millionene av spillere som lastet ned applikasjonen før den forsvant, er fortsatt med på å generere tusener av dollar i annonseinntekter for Nguyen. Nå snakker mannen bak spillet for første gang ut om avgjørelsen og fremtiden til Flappy Bird, i et lengre intervju med Rolling Stone Magazine.

I intervjuet får du hele hans historie omkring utviklingen og suksessen til Flappy Bird, men den gledeligste nyheten er som følger – Flappy Bird vil kanskje stå opp fra de døde.

Nguyen sier nemlig at han vurderer å legge ut spillet sitt i mobilbutikkene igjen, slik at du som gikk glipp av Flappy Bird-bølgen nå får en ny sjanse. I så fall vil han legge ut spillet med en advarsel:

«Husk å ta pauser.»

annonse

Les også