Nyhet

Nå vet vi hva dobbeltkameraet i nye HTC One skal brukes til

Reklamebrosjyre fra mobiloperatør avslører det meste.

Det er ikke så veldig mye vi ikke vet om HTCs kommende toppmodell, etter at en 12-minutters videogjennomgang av HTC M8 – eller «nye One» – dukket opp nylig. Men det har likevel vært uklart hvorfor HTC har valgt å utstyre den nye mobilen med to kameralinser.

Denne Telstra-brosjyren omtaler dobbeltkameraet i nye HTC One.Foto: GSM Arena

Mysteriet er nå antagelig avslørt, etter at nettstedet GSM Arena har fått tak i et bilde av det som skal være en reklamebrosjyre fra den australske mobiloperatøren Telstra.

Reklamebrosjyren bekrefter også navnet – som blir «The All New HTC One».

Endre fokus og lag 3D-effekter

I brosjyren beskrives kameraet på følgende måte:

«Duo Camera: Ta bilder med sterke og klare farger selv i dårlig lys, og rediger bildene profesjonelt etter at du har tatt dem. Velg hvor du vil fokusere, uthev det du elsker, myk opp bakgrunner og legg til 3D-effekter.»

Andre produsenter, som Nokia, Samsung og Sony, har også kameraapper med mulighet til å endre fokus etter at bildet er tatt – men disse tar mange bilder raskt etter hverandre, med ulik fokus. Det er mulig det doble kameraet i 2014-versjonen av HTC One vil gjøre dette på en bedre måte. Men det har også vært spekulert i om det andre kameraet kan være en infrarød sensor som bistår ved fotografering i svakt lys.

Foto: @evleaks

Brosjyren bekrefter også at den nye HTC One-modellen vil få en 5-tommers skjerm med Full HD, samt at telefonen vil komme med HTC Sense 6.0-brukergrensesnittet.

Snapdragon 801

GSM Arena har også fått tak i komplette spesifikasjoner til telefonen. Telefonen skal ha en Snapdragon 801-brikke med fire prosessorkjerner på 2,3 GHz. Batteriet skal være på 2600 mAh, og telefonen vil ha 16 GB lagringsplass og MicroSD-kortplass. Størrelsen skal være 146,36 x 70,6 x 9,35 millimeter, og telefonen vil veie 160 gram.

Brosjyren sier ingenting om kameraoppløsning, men bildebrikken skal ha samme størrelse som fjorårets HTC One-modell – det vil si 1/3,0". Største blenderåpning er f/2,0. Maks oppløsning på videoopptak vil være 1080p, og ikke 4K, som noen har spekulert i. Operativsystemet vil være Android 4.4.2 (KitKat).

I Telstras brosjyre koster telefonen 840 australske dollar, som tilsvarer ca. 4 500 kroner.

Amobil.no er tilstede under HTCs lansering den 25. mars, og kommer til å liveblogge fra arrangementet.

Her kan du se en videodemonstrasjon av 2014-modellen av HTC One »

(Kilde: GSM Arena)

Les også
Dette er Amazon-mobilen
Les også
Vi liveblogget fra HTC-lanseringen
Les også
Ny video går grundig igjennom nye HTC One
Les også
Apple laget «selfie»-seksjon i App Store
Les også
HTC One 2014 solgt på eBay
Les også
HTCs nye flaggskip lekket i 12 minutter lang video
Les også
Nye bilder av HTCs neste toppmodell har lekket
Les også
Bilder av HTCs neste toppmodell har lekket
Les også
HTC One-etterfølger kan få unikt kamera
annonse