Til hovedinnhold

Pillen som låser opp mobilen

Lei av å taste koden? Motorola har svaret.

iStockphoto

Motorola har funnet løsningen for alle de som til en hver tid er lei av å taste koden på skjermen hver gang de skal bruke mobilen.

En av teknologiene selskapet jobber med for øyeblikket er elektroniske tatoveringer og piller som blant annet kan brukes til å låse opp mobilen.

De midlertidige tatoveringen stemples på huden og inneholder en antenne og sensorer som kommuniserer med telefonen. De bøyelige kretsene er utviklet av det amerikanske ingeniørfirmaet MC10.

Motorola har også sett på en pille utviklet av Proteus Digital Health. Pillen bruker elektrolytter i magesyra til å holde batteriet i gang, og en brikke som generer et signal som kan brukes til autentisering.

Advarer mot dårligere sikkerhet

Passord-pillene skal være trygge til daglig bruk, men ifølge Motorola er det ikke sikkert når, eller om, konseptet vil bli tatt i bruk.

Motorola lanserte nylig NFC-brikken Chip, som låser opp mobilen bare den er i nærheten.

Den norske sikkerhetseksperten Per Thorsheim advarer i et intervju med Digi.no mot bruk av NFC til autentisering. Han mener dette gir dårligere sikkerhet enn de tradisjonelle PIN-kodene. Thorsheim lister opp tre scenarioer der NFC-brikken gir dårligere sikkerhet:

  • Ved ran.
  • Ved oppbevaring av brikken ved siden av telefonen blir anrop og meldinger synlige for familiemedlemmer og kolleger.
  • I forhold til politiet. Det er lettere for politiet å få tak i en fysisk nøkkel enn et passord.

Thorsheim tror også enkelte vil være så tankeløse at de rett og slett fester brikken til mobilen slik at den forblir ulåst til enhver tid.

Les mer: Enkelt å knekke koden på Xperia Z >>

(Kilder: Ingeniøren, Digi.no)

annonse