Til hovedinnhold

Oculus-grunnlegger: Vi vil støtte Mac når Apple lager en god nok maskin

Mac er rett og slett ikke bra nok for VR, ifølge grunnleggeren.

YouTube

Mac-plattformen har ikke fått så mye oppmerksomhet i forbindelse med den kommende VR-teknologien, men nå har selveste grunnleggeren av Oculus VR kommet med noen uttalelser om Apples plattform i VR-sammenheng. Det melder Tech Report.

I et intervju med Shacknews nylig ble Oculus VR-grunnleggeren Palmer Luckey spurt om det noensinne vil komme Mac-støtte for Oculus Rift, hvorpå han ga et ganske krast svar.

Mener Apple må prioritere skjermkort

– Det kommer helt an på Apple. Dersom selskapet noen gang slipper en god maskin vil vi gjøre det. Det hele koker ned til at Apple ikke prioriterer skjermkort i det øverste segmentet, svarte Luckey.

Forbrukerversjonen av Oculus Rift, som krever ganske heftig skjermkort.
YouTube/Oculus VR

Luckey pekte på at til og med den kostbare Mac Pro-modellen, som kan leveres med opptil to AMD FirePro D700-skjermkort, ikke tilfredsstiller minstekravene som Oculus VR har oppgitt for Oculus Rift-brillene sine.

– Dersom Apple begynte å prioritere gode skjermkort, slik de gjorde i gamle dager, vil vi gjerne støtte Mac. Akkurat nå er det imidlertid ingen Mac-maskiner der ute som støtter VR-teknologien, så brukere vil ikke være i stand til å kjøre mesteparten av programvaren, la Oculus VR-grunnleggeren til.

Krevende teknologi

VR krever en ganske heftig rigg for å kunne kjøres optimalt. I desember meldte skjermkortprodusenten Nvidia at de anbefalte GTX 970 som et minimum, mens det optimale er et GTX 980- eller GTX 980 Ti -skjermkort innabords.

Sjekk hele oversikten: Så kraftig maskin trenger du for å kjøre skikkelig VR »

Hele intervjuet med Palmer Luckey, som også tok opp andre temaer, kan du se under. Mac-uttalelsene starter på 4:00.

VR er også ganske dyrt:
Oculus Rift-konkurrenten HTC Vive vil koste rundt 8500 kroner i Norge »

annonse