Til hovedinnhold

Apple hyller Steve Jobs med diger bok med bilder av egne produkter

Men, den blir ikke spesielt billig.

Apple

Det er ikke så ofte at teknologigigantene lanserer produkter som ikke i seg selv er teknologiske produkter, men det er nettopp dette Apple nå gjør. I en fersk pressemelding har selskapet nemlig kunngjort noe som uvanlig som en 100 prosent analog bok.

Boken heter «Designed by Apple in California» og tar for seg designhistorien til selskapets produkter i form av intet mindre enn 450 fotografier av tidligere og eksisterende Apple-produkter.

Dekker 18 år

Boken tar for seg produktene fra og med iMac-modellen som ble introdusert i 1998 til fjorårets Apple Pencil og inneholder bilder av flere ulike ledd i designprosessen, samt informasjon om materialer og teknikker som ble benyttet i arbeidet med produktene.

Det er formodentlig den mer hardbarkede Apple-fansen som er den primære målgruppen for den nye boken.
Apple

Apple skriver i pressemeldingen at boken er dedisert til avdøde Steve Jobs, som hadde en betydelig innflytelse på designfilosofien bak Apples produkter.

2500 kroner i USA

«Designed by Apple in California» bli tilgjengelig i to størrelser til priser på henholdsvis 199 og 299 dollar, som tilsvarer cirka 1600 og 2500 kroner. Den blir med andre ord ikke direkte billig, i likhet med mange av selskapets øvrige produkter.

Boken er lagt ut for salg på Apples egen hjemmeside i USA og et knippe andre land, samt i noen utvalgte Apple-butikker. Det er ennå uvisst om eller når den blir tilgjengelig for Apple-fans på våre breddegrader, da Norge foreløpig ikke er blant landene som er listet opp.

Apple gjør det bra for tiden: Selskapet stakk av med over 100 prosent av det globale overskuddet fra mobilsalg »

annonse