Tek.no

Nyhet

Få utbytte av regnværsdagene

6 Juli 2009 14:00

Solen har gjemt seg bak et tett skylag og regnet høljer ned. Forhåpentligvis titter solen frem igjen før sommeren er over, i mellomtiden har vi funnet frem ti ting du kan bruke ventetiden på.

Finn noe morsomt på nett
Nettet kan brukes til så mangt og noe av det beste er å finne frem morsomme nettperler. Disse er det ikke alltid like enkelt å finne, men heldigvis fins det nok av nettsider som gjerne gjør jobben for deg. Nettsidene I am bored, Collegehumor og Gorillamask er alle gode utgangspunkt for å finne frem til en latter eller to.
Andre nettsteder for en god latter er Photoshop Disasters, hvor du finner en rekke eksempler på hvor galt Photoshop kan brukes, og Akward Family Photos, en nettside med mildt sagt spesielle familiebilder. Ta også turen innom Fail Blog for et innsyn i hvor galt ting kan gå her i verden.

Lær deg å ta bilder
Regntid om sommeren betyr også gode sjanser for lyn og torden. Dette er en ypperlig anledning til å fange spektakulære bilder med ditt nye kamera. Men det å ta gode bilder av lyn er ikke alltid enkelt. De kan derfor gjøre nytte av å lære kameraet ditt å kjenne før stormen bryter løs.


bloggen Foto 09, skrevet av Marius Røstad, nyhetsredaktør for Teknofil og Mobilen, kan du få gode tips til hvordan du kan bli en bedre fotograf. På denne bloggen finner du også lenker og tips til andre gode fotonettsteder.

Fiks opp i nettverket ditt

Når du først må holde deg inne, så er det ingenting i veien for å leke litt nerd og få mer nytte ut av hjemmenettverket ditt. Og her trengs det heldigvis ingen forkunnskaper for i våre guider under nettverksskolen får du enkle og gode innføringer i hvordan du blir en bedre nettverksbruker. Her lærer du blant annet hvordan du kan sikre nettverket ditt og hva slags ruter du bør benytte.
Her finner du Teknofils nettverksskole.

Sett deg inn i TV-en din

Når vi først holder på med egenreklame, så vil vi også anbefale at du tar turen innom vår TV-skole i løpet av disse regnværsdagene. Hos vår TV-skole kan du blant annet lære mer om forskjellen mellom plasma og LCD, hvordan du henger den nye flatskjermen på veggen og hvordan du enklest kan få TV på hytta.


Her finner du vår TV-skole.

Rydd opp i datamaskinen
Om du er ferdig med vårrengjøringen av huset, så er det kanskje på tide å rydde litt opp i datamaskinen din. Dette passer bra på stille dager hvor du ikke har annet fore da du ikke nødvendigvis får brukt datamaskinen til så mye annet før du er ferdig. På den positive siden vil du få en langt raskere maskin når jobben er unnagjort.


Her har du en god guide til hvordan du enkelt kan få en raskere maskin. Les også hvordan du kan få mer minne og mer harddiskplass på din bærbare maskin.

Spill spill

Om dette absolutt ikke frister og du rett og slett kun har behov for litt enkel underholdning, så vil et nettspill eller to kunne gjøre nytten. For eksempel kan du forsøke deg på spillet Push hvor du ved hjelp av mus, piltaster og sær gravitasjon skal komme deg til målområdet. Et annet morsomt spill er Fragger hvor du med granater skal ta ut fienden, ikke alltid like lett som det høres ut. Et annet genialt spill som er verdt en titt er Upgrade Complete. Her går hele spillet på at du må oppgradere alt fra menyknapper til romskip. Langt morsommere enn det høres ut. Nettsidene 123 Spill, Armor Games og Flash Arcade Gamesite kan by på mer spillmoro om du ønsker det.

Lær deg noe nytt

Om det regner ute er det en ypperlig anledning til å lære seg å gjøre noe nytt. Kanskje fortelle skremmende historier eller lage pasta med farge. Nettsiden Wikihow gir deg guider for det meste og her er det et hav av saker å ta tak i. Mens du er på denne bølgen bør du også ta en titt innom siden eHow. Her lærer du blant annet hvordan du tar verdens billigste ferie, og det er slett ikke å sitte hjemme.

Del dine tanker med verden

Har du tenkt på tanken å skape din egen blogg, et univers hvor du er enehersker og diktator? Eller kanskje et nettsted hvor du kan lære bort noe du faktisk kan. Da er tiden inne nå. Å lage blogg tar nemlig litt tid å komme i gang med og en slapp regnfull ferie passer da perfekt. Både VG Blogg, Blogg.no og Googles Blogger er enkle steder å starte en blogg hos. Men om du virkelig vil satse anbefaler vi at du setter deg inn i Wordpress som er et meget nyttig verktøy. Om du får mange lesere er derimot en helt annen sak.

Få mer ut av mobilen din

Mobilen begynner etter hvert å bli et svært avansert verktøy, men undersøkelser viser at vi her i landet ikke alltid er like avanserte i bruken av mobilen. Vet du for eksempel hvordan du kan bruke mobilen som modem, tar backup av kontaktene dine eller hvordan du kan oppdatere programvaren på din mobil? Om svaret på dette er nei anbefaler vi at du tar en tur innom Mobilens mobilskole hvor du får gode innføringer om hvordan du kan utnytte mobilen bedre.


Her finner du mobilskolen.

Få en morsom innføring i teknologiens verden

Selv om det regner er det ingen grunn til å sitte inne foran datamaskinen eller TV-en å sløse bort dagen fullstendig Fornøyelsesparker i regnvær er lite attraktivt, men en tur på Teknisk Museum kan bli både gøy og lærerikt for store og små.

De holder åpent i hele sommer og kan by på blant annet musikkmaskinenes historie, du kan lære deg å lage verdens beste papirfly pluss at det er siste sommer med utstillingen og opplevelsen Klima X som viser utfordringene vi mennesker og dyr står ovenfor i møte med global oppvarming. Så her er det bare å komme seg opp av stolen og ut av døra.

Les også
Få bedre levetid på kameraet
Les også
Dette googler du etter
Les også
Pass deg for festivalfylla
Les også
De beste spillene akkurat nå
Les også
10 dingser for sommeren
Les også
Gratis bildemoro på nett
Les også
Ta en tur til Genifabrikken
annonse

Les også